Kur prekim Flamurin


Me kolegun tim Hysen Ruspi

Kur prekim Flamurin

Fatmir Terziu

… dhe jemi me Ty,

e kuqe dhe e zezë krahëhapur e ndarë në dysh,

një flamur që na përlot në sy

për mallin, për vatanin, për të dashurit, për të gjitha gjithëqysh.

Jemi me ty, or mik, or koleg përballë,

qafëmbajmë, kokëngjeshim,

lexojmë dhe ndjejmë se çfarë shkruan kjo simbolikë