Kujdes, Prishtinë! Ke në dorë fatin e Kosovës!


Prof Dr Eshref Ymeri

E dashur Prishtinë,

Me krijimin e qeverisë Hoti, pas votimit të deputetëve-shumicë, mercenarë në shërbim të Beogradit, tradhtarë të kombit shqiptar, Kosovës rreziku i ka ardhur në prag të derës. Në këto kushte, unë mendoj se fatin e Kosovës e ka në dorë popullsia e Prishtinës, sepse aty jeton shumica e banorëve të Republikës. Mercenarët tradhtarë, me në krye Thaçin dhe Mustafën, në bashkëpunim të ngushtë me Vuçiçin dhe Ramën, kanë përveshur mëngët dhe kanë mprehur thikat për copëtimin e Kosovës. Tani është në dorën e popullsisë së Prishtinës nëse do ta lejojë një gjë të tillë ose jo. Prandaj, kujdes, Prishtinë! Tani ke në dorë fatin e Kosovës: do të lejosh copëtimin e saj, do të lejosh poshtërimin e mbarë kombit shqiptar, do të lejosh që oligarkët politikë, me Thaçin dhe Mustafën në krye, të vazhdojnë, si deri tani, t’i rrjepin popullit shtatë lëkurë dhe Serbia të vazhdojë të mbetet e pandëshkuar për masakrimin dhe poshtërimin që i bëri popullit kosovar, apo do të rikthesh në pushtet Albin Kurtin dhe Vjosa Osmanin, të cilët janë për ruajtjen e tërësisë territoriale të Republikës së Kosovës, si shtet sovran dhe i pavarur, për nxjerrjen në ekranin e së Vërtetës të pasurive marramendëse t