top of page

Kufizimet e hyrjes COVID-19 për Shqipërinë


Kufizimet e hyrjes COVID-19 për Shqipërinë


Para se të udhëtoni, kontrolloni seksionin requirements Kërkesat e hyrjes ’për kufizimet dhe kërkesat aktuale të hyrjes në Shqipëri. Këto mund të ndryshojnë me pak paralajmërim. Monitoroni këtë këshillë për azhurnimet më të fundit dhe qëndroni në kontakt me ofruesin tuaj të udhëtimit.


Kthimi në MB


Shqipëria është në listën Amber për hyrjen në Angli. Kontrolloni se çfarë duhet të bëni për të hyrë në Angli, Skoci, Uells ose Irlandën e Veriut.


Për informacion në lidhje me vaksinat COVID-19, shihni faqen Coronavirus.


Ambasada Britanike vazhdon të kryejë punë thelbësore duke përfshirë sigurimin e ndihmës konsullore 24/7 dhe mbështetje për shtetasit Britanikë në Shqipëri. Sidoqoftë, në këtë kohë nuk ka qasje në ndërtesën e Ambasadës.


Mbi 120,000 shtetas britanikë vizitojnë Shqipërinë çdo vit. Shumica e vizitave janë pa probleme.


Ju duhet të shmangni çdo tubim ose demonstrim politik dhe të ndiqni këshillat e autoriteteve lokale pasi ekziston gjithmonë një mundësi që ato të kthehen në dhunë.


Ekziston një kërcënim i përgjithshëm nga terrorizmi. Mund të ketë siguri të shtuar gjatë periudhës festive, përfshirë tregjet e Krishtlindjeve dhe ngjarje të tjera të mëdha që mund të tërheqin turma të mëdha. Ju duhet të qëndroni vigjilent dhe të ndiqni këshillat e autoriteteve lokale.


Nga dhjetori në shkurt moti i rëndë mund të shkaktojë përmbytje, veçanërisht në veri të Shqipërisë. Shih katastrofat natyrore


Siguria publike është përgjithësisht e mirë, veçanërisht në Tiranë. Krimi dhe dhuna ndodhin në disa zona, por zakonisht nuk synojnë të huajt. Pronësia e armëve është e përhapur. Shihni Krimin


Kur vizitoni qytete kodrinore në kufirin verior me Kosovën, duhet të keni kujdes dhe të vini re shenja paralajmëruese rreth minave të pashpërthyera dhe mjeteve të tjera të pashpërthyera. Shihni Minat tokësore


Terroristët ka të ngjarë të përpiqen të kryejnë sulme në Shqipëri. Shih Terrorizmi


Nivele të larta të ndotjes së ajrit mund të ndodhin në Shqipëri. Shih Shëndetin


Nëse jeni jashtë vendit dhe keni nevojë për ndihmë urgjente nga qeveria e MB, kontaktoni ambasadën, konsullatën ose komisionin e lartë të afërt të Britanisë.


Merrni sigurime gjithëpërfshirëse të udhëtimit dhe mjekësisë para se të udhëtoni.

17 views0 comments

Commentaires


Shkrimet e fundit

fjalaelireloadinggif.gif
bottom of page