KRIJIMTARIA LETRARE ARTISTIKE E BIRIT TË VENDLINDJES


Nga Qatip Mara


KRIJIMTARIA LETRARE ARTISTIKE E BIRIT TË VENDLINDJES SIME KROPISHT VLORË ELHAM SHAMETAJ E NDËSHKUAR NGA REGJIMI KOMUNIST


Biri vendlindjes sime Kropisht Vlorë Elham Shametaj kishte lindur në pranverë të vitit 1938 në familjen e prindërve Guro Merdan Shametaj dhe Vuladije Shametaj. Në moshën 4 vjeç djali Elham Shametaj kishte mbetur jetimë pa nënë. Në moshën e rinisë kishte shfaqur talentin për të shkruar krijime artistike në poezi e në prozë,duke treguar botën e tij mendore e shpirtërore, me përceptimet e realitetit ku jetonte. Ai kishte horizonte mendimi për të shprehur dimensionet