top of page

KRAHËGJATAT E FUSHËS


FASLLI HALITI

FASLLI HALITI

KRAHËGJATAT E FUSHËS

Krahëgjatat e fëmijërisë sime fushore

Krahëgjata të fushës sime stepore

Ju kam gjuajtur

Me llastiqe

Ju

kam vrarë

Ju kam vjedhur

Vezët natën nëpër folera

Të thurura kaçubeve me fije bari

Ju kam ndjekur

Me vrap, rrufe,

Fushave

Arave

Grunjave

Vija natën t’ju kapja në fole.

Doja t’ju shkurtoja krahët e gjatë

T’ju bëja krahëshkurtëra

Si shkurtëza

Por

As në tokë

As nëpër qiell

As nëpër folera natën s’ju kapa

Dhe s’kish sesi gjersa ju ishit krahëgjata.

Dhjetor, 2013PLAS MOJ ZEMËR

Nëse rrëzohem një ditë,

Nga toka,

Mbi tokë,

Dhe jo nga lartësitë,

Sepse s’jam i lartësive

Dhe, s’do jem në përjetësi.

Gjemani kutinë e kuqe të zemrës,

Siç gjendet kutia e zezë e avionit të rrëzuar

Dhe hapeni,

Shikoni gjithçka timen

Të regjistruar brenda saj.

Shikoni të bardhat dhe të zezat e mia,

Veset dhe virtytet,

Të mirat

Dhe të këqijat

Verifikoni në të.

Do gjeni

Vallë

Të regjistruar aty

Më shumë urrejtje

Apo më shumë dashuri?,

Do gjeni të regjistruar

Më shumë

Burrëri ,

Besë,

Apo besnikëri,

Më shumë sinqeritet, apo dyfytyrësi…?!

2012

KUR M’U PRE FJALA

Kur m’u pre Fjala, M’u përgjak Gjuha. Gjuha u vesh me të zeza.    Veshi fustanin e zi të heshtjes. M’u përlotën organet e mendimit,

Në pellgje të zinj gjaku nis koha e pluskimit...

29 tetor 2014   

NUK MË SHEH ME SYRIN E MIKUT

«Nuk më sheh me syrin e mikut», o mik,

Gjersa më vë re

Të metat»

Çdo sekondë,

Çdo minutë, çdo ditë.

Me syrin e mikut

Të kam parë e të shoh edhe sot,

Sepse

Që të dy ne

Kemi mëkate, të meta plot...

Të mirat, virtytet, vlerat e tua,

Si laureshat unë

I lë të lira

Të fluturojnë qiejve,

Qiejve si lauresha ato unë i nis,

Kurse të metat e tua i mbyll si «brilante»

Në kasafortën time me kyç të florinjtë të miqësisë.

Korrik, 2014

TE NE

Te ne,

Të ikën,

Të fluturon mendja.

Të pushon zemra...

Dhe jo vetëm të pushon zemra,

Jo vetëm të ikën,

Të fluturon,

Mendja,

Por të ikën

Të fluturon koka

Nderi

Jeta ...

Mbi të gjitha

Te ne të ikën, të fluturon e drejta !

9 tetor 2014

SHPËRBLIMI

Mbolla

Qershinë.

Pas dy, tre, katër,

Pesë, gjashtë ditësh,

Ti i kërkon korra të kuqe qershisë.

Nga mospjekja, skuqja qershia ul kokën,

Qoftë prej meje qoftë prej vetë pemëtarisë

Kalon janari shkurti marsi, prilli i blerimit të blertë,

Në maj qershia më dërgon një ftesë të kuqe sferike

Një ftesë me ëmbëlsi të kuqërremtë

Pasi çel gjethi i ri

Plas, dhe bulon sythi,

Pasi prilli vjen plot blerim,

Pasi qershia shkumëzon në lulnajë,

Pasi bletë paravjelëse, vjelin mjaltë në fluturim,

Nis edhe unë vjeljen e sferave të kuqe përplot kolor ,

Shijoj si bletët ëmbëlsinë e kuqe sferike të qershisë.

Shpërblehem prej bonsensit,jo prej Zotit,Perëndisë.

Shkurt 2014

AH SIKUR


O

O o

O o o

O o o o

O o o o o

O o o o o o

O o o o o o o o

O o o o o o o o o

O o o o o o o o o o

O o o o o o o o o o o

O o o o o o o o o o o o o

O o o o o o o o o o o o o o o

O o o o o o o o o o o o o o o o

O o o o o o o o o o o o o o o o o

O o o o o o o o o o o o o o o o o o

O o o o o o o o o o o o o o o o o o o

O o o o o o o o o o o o o o o o o o o o

O o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o

O o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o 1...

Një Keops piramidë zerosh

Pambarim.

Ah!

Sikur

Të ish njëshi para zerove, në fillim

Ah sikur para zerove

Njëshi të ish!

Por njëshi në bisht të zerove është mjerisht...!Shkurt 2014

20 views0 comments

Comments


Shkrimet e fundit

fjalaelireloadinggif.gif
bottom of page