top of page

Kjo është një krizë, jo apokalipsi
Kjo është një krizë, jo apokalipsi

Gjëja e fundit që ju nevojitet në një krizë është apokaliptizmi. E megjithatë kjo është ajo me të cilën po bombardohemi çdo ditë nga shumica e mediave dhe të ashtuquajturave elita intelektuale: pa ndalim dënimin dhe frikën dhe paralajmërimet gati për dështimin Biblik. Britania po shkatërrohet nga Covid-19, na thonë ata. Dhe është faji i qeverisë, ata qajnë. Fajësoni Boris. ‘Boris Kasapi’, siç e quan imorali Twittermob. E gjitha kjo tregon për një virus që ka infektuar elitat për shumë më gjatë se sa ka qenë Covid-19 - virusi i disfatizmit; një kulturë e thellë me cinizëm për njerëzimin dhe një frikë për të ardhmen. Mjaft. Kjo është një krizë, jo apokalipsi. Është një sëmundje, jo fundi i ditës. Tmerri misantropik i grupit të formimit të opinionit është tani në mënyrë aktive një pengesë për shërimin tonë nga kjo krizë. Le ta luftojmë histerinë e tyre me qetësi, arsye dhe besim në aftësinë e shoqërisë sonë për të kaluar këtë pikëllim.20 views0 comments

Comments


Shkrimet e fundit

fjalaelireloadinggif.gif
bottom of page