top of page

Kam"lincencë" për dashuri(poezi me 4-vargje)


Nga Përparim Hysi


1.Ç'kërkon vesa mbi qerpik? Ç'kërkon vesa mbi qerpik Më lejo që atë"pikëlves" ta lëpi Mandej që mos bëhem"nevrki" Dua të futem mu në gji!


2.Syri yt

Syri yt si prush:i flakëruar!

Thuaj se ma dogji shpirtin Me buzë e puth,i dëshiruar Dhe më ngjalli si KRISHTIN!


3.Puthjet Puthjet e nxehta me një femër Unë nuk i ndërroj me asgjë Puth se dashuroj me zemër Kot?Nuk shkoj me asnjë!


4.Po... Po nuk qe dashuria e ndërsielltë Unë hiç nuk e quaj dashuri Kurrë nuk kam kërkuar"dashuri të rreptë" Apo ca më keq:me përdhuni!


5.Kam"lincencë" për dashuri Nëse ti më thuaj se nuk më do, Unë dashuroj sa për të dy! Ku duroj unë të më thonë:-Jo! Unë kam "lincencë" për dashuri.


6.Vështrimi flakërues Flakërues vështriim-flakë! Si flaka që lëshon një flakëhedhëse Sado tani jam si"dru i thatë", Ke parë që më ndeze.


7.Je i lumtur

Je i lumtur,kur ke një njeri që të do Se bashkë me të,përmbys dhe malet Në je i vetëm,kurrë mos shpreso SE buza do të qeshë dhe nuk të ndahen hallet.


8.Kam"frikë" nga dashuria e grave

Po.Kam"frikë" nga dashuria e grave

Se sa të bën të lumtur,por dhe aq të helmon Megjithëse"kamfrikë",s'hoqa dorë prej grave SE dashuria e tyre më mban gjallë e më rinon. 9.Ka forcë"magjike" dashuria Ka forcë"magjike" dashuria, Aq sa trupin ta bën lak Të ikë prej dashurisë burrëria Përkulesh para saj,ndo burrë,po qe,por edhe plak.


10.Ndjenjat e"fjetura" të pleqërisë Ndjenjat e"fjetura" të pleqërisë Befas m'i "zgjoi" një nuslale! Sulmoi drejt meje befasisht Dhe u mbytëm në malle.


21 views0 comments

Shkrimet e fundit

fjalaelireloadinggif.gif
bottom of page