top of page

Ka punuar në Tiranë. Flet shqip. Ja kush është i nominuari i Presidentit Biden...


Fjala e LirëKa punuar në Tiranë. Flet shqip. Ja kush është i nominuari i Presidentit Biden Ndihmës Sekretar të Shtetit, për Çështjet Ndërkombëtare të Narkotikëve dhe Zbatimit të Ligjit, në Departamentin e Shtetit


Midis 11 udhëheqësve kryesorë të administratës për sigurinë kombëtare dhe zbatimin e ligjit të SHBA, të nominuar nga Presidenti Biden është edhe Todd Robinson. Ai është i nominuar për Ndihmës Sekretar të Shtetit, për Çështjet Ndërkombëtare të Narkotikëve dhe Zbatimit të Ligjit, në Departamentin e Shtetit.

Todd Robinson, një anëtar karriere i Shërbimit të Lartë të Jashtëm me gradën Ministër i Karrierës. Ai aktualisht shërben si Drejtor i Zyrës Ndërkombëtare të Menaxhimit të Studentëve, në Universitetin Kombëtar të Mbrojtjes. Ai ka qenë një Këshilltar i Lartë për Amerikën Qendrore në Byronë e Çështjeve të Hemisferës Perëndimore të Departamentit të Shtetit të SHBA në Uashington.

Robinson gjithashtu shërbeu si i Ngarkuar me Punë a.i. në Karakas, Venezuelë. Më parë, Robinson ishte Ambasador i SHBA në Republikën e Guatemalës nga 2014 në 2017. Para kësaj, ai shërbeu si Zëvendës Ndihmës Sekretari i Shtetit në Byronë e Narkotikëve Ndërkombëtarë dhe Çështjeve të Zbatimit të Ligjit. Robinson gjithashtu shërbeu si Zëvendës Shef i Misionit në Ambasadën e SHBA në Guatemala; si Konsull i Përgjithshëm dhe Zyrtar Kryesor në Konsullatën e SHBA në Barcelona, ​​Spanjë.

Robinson ka qenë Shef i Seksionit Politik dhe Ekonomik në Ambasadën e SHBA në Tiranë, Shqipëri. Angazhime të tjera jashtë shtetit përfshijnë Republikën Dominikane, Bolivinë, Qytetin e Vatikanit, Italinë, El Salvadorin dhe Kolumbinë. Më herët në karrierën e tij, Robinson shërbeu në Qendrën Operative të Departamentit dhe si një Asistent Special i ish-Sekretarit të Shtetit Albright. Ai është përfitues i një Çmimi Presidencial të Rangut. Ai është nga Nju Jersey. Robsinson ka një Bachelor të Arteve në vitin 1985, dhe Master i Arteve nga Universiteti Georgetown, duke punuar me Shkollën e Shërbimit të Jashtëm prestigjioz të Universitetit Edmund A. Walsh dhe flet spanjisht, italisht dhe shqip.

Kështu duke ditur problemet që ka Shqipëria me prodhimin dhe trafikimin e narkotikëve, nominimi i një diplomati karriere që ka punuar në Shqipëri dhe flet shqip, Ndihmës Sekretar të Shtetit, për Çështjet Ndërkombëtare të Narkotikëve dhe Zbatimit të Ligjit, në Departamentin e Shtetit, ka një domethënie të madhe.

Robinson u emërua nga Presidenti Barack Obama në korrik 2014 për të shërbyer si Ambasador i SHBA në Guatemala. Në atë kohë, ekzistonte shqetësimi i shtuar për migracionin e paligjshëm të fëmijëve nga Guatemala në Shtetet e Bashkuara, si dhe modele më të mëdha të trafikimit të njerëzve, drogës dhe armëve. Në një dëshmi para Senatit, Robinson u zotua të kërkonte shqetësime për të drejtat e njeriut në rajon, ndërsa inkurajoi gjithashtu zhvillimin ekonomik lokal si një alternativë ndaj migrimit. Konflikti politik midis republikanëve dhe demokratëve fillimisht pengoi emërimin e Robinson së bashku me një bllok të kandidatëve të tjerë të Departamentit të Shtetit, por ai u konfirmua zyrtarisht në Shtator 2014.

53 views0 comments

Comments


Shkrimet e fundit

fjalaelireloadinggif.gif
bottom of page