top of page

Kërkoj fjalët


Kërkoj fjalët


Ca fjalë më kanë ngrirë në koren e trurit

i ndjej, i dëgjoj, por si ngas

dalin prej furtunës, prodhohen prej gurit,

Zeusi zezërimën e tij mbi turmat zbras

ishte koha e moralit, koha e hurit

ndaj vetëm me veten për ato fjalë flas.


Ca pika loti m’i njollosën sandalet,

dhe ranë si njolla gjaku mbi bluzën e bardhë,

Prometeun e kishte groposur siç groposi malet,

bashkë me të shpresa bëhej grusht arratisej larg,

që njerëzit të brohorisnin, të harronin hallet

të këputeshin lule të tjera çdo 5 Maj...


Në Pemën që ushqehej me gjak kërkoj fjalët

të shoh si mbinin dhe bëheshin huqe,

kollitet e kollitet ajo pemë e lagët,

sikur kërkon të riprodhojë kokrrat e kuqe,

nga Darka e Fundit e saj e largët

kanë mbetur vetëm fjalët të ngrira tutje.Mos e kërko


Mos e kërko atë fjalë, atë fjali

nga ku fyti u çorr të të përzejë

ende është e njëjta sintaksë,

ende është e njëjta morfologji...

Ende fjalët kacafyten në të njëjtat sheshe,

dera përlyhet nga po ato meleqe. Ende

ka fjali të rrënda nëpër zyra

mos e kërko atë fjalë

se askujt nuk i nxihet fytyra.

Mos e kërko atë fjalë, atë fjali

po të duash të mbetesh njeri.

Mos e kërko në atë sintaksë,

mos e rrëmo në atë morfologji,

që të ka mohuar drejtshkrimin,

ende bekon e njëjta penë

i njëjti korektor për fjalimin,

ende

është i njëjti mëkat

e njëjta, e njëjta fjalë vret vëllanë.

Mos e kërko atë fjalë, atë fjali

është po ajo sintaksë, po ajo morfologji,

që u mbars në ditën me diell

kur burri e ka mbarsur gruan e tjetrit në sy

po ai shi e ka kalbur Lulin e Vocërr

qeni leh po me mjaullimën e tij

fjala ndiqet si macja kur ndjek minj

zyrat kanë po ato leksione për mësim.

Mos e kërko as i gjallë, as i vdekur, as i huaj,

trazavaçi mbetet trazavaç në histori

fjala është më mirë të të mbajë zgjuar

se me Gjuhën e Moçme Shqipe kush luan

mbetet mot pas moti i linçuar.

14 views0 comments

Shkrimet e fundit

fjalaelireloadinggif.gif
bottom of page