top of page

Kënga Hyjnore për çdo Nënë


Kënga Hyjnore për çdo Nënë

Nga Fatmir TerziuE di Ti hesht,

na ndjek me kodin tënd në kaltërsi,

retë një bardhësi e shtruar si shesh,

shkruajnë mesazhin tënd me sy,

mes nesh,

me një kupë loti ne ngrejmë dolli,

Ti ke sot ditëlindjen ndaj buzëqesh,

dhe na thua se nuk feston në vetmi.


Ti tashmë nuk ke më arithmetikë vitesh,

korniza shugurohet e thinjat ndrijnë.

Sa ditëlindje të tilla sot pi planeti, habitesh

kur Ty miliona urime aty të mbrijnë?


Albumi shkon përtej kupës së lotit

kërkon të shtatë notat në sytë e tu,

vapa i shkul prushin pentagramit e ia fal motit,

sot zhurit zëri i qyqes edhe në Londër, këtu.


Unë shkruaj sikurse miliona të tjerë,

zemra gdhend medalionin e ëndrrës me Hënë,

diku larg një korr porpolloku ia merr,

si rival me këngën Hyjnore për çdo Nënë.

26 views7 comments

7 Comments


Janaq Pani

Jini vlerë e shtuar Profesor Fatmiri.

Like

Hysen Ruspi

Very impressive! Vargje të mrekullueshme. Ju prsh dhe ju uroj çdo të mirë miku im. Dr Fatmir Terziu.

Like

Trandafile Molla

Shumë Urime !

Like

Qemal Lame

Me ndjenja dhe motivacion!

Like

Timo Merkuri

Vërtet një poezi plot ndjenja. Sigurisht që s'mund të jetë ndryshe.

Like

Shkrimet e fundit

fjalaelireloadinggif.gif
bottom of page