top of page

Injorantë të shkolluar apo argatë të huaj..?!


*Disa individë me sjelljet e tyre publike, tejet nonshallante, dhe me deklaratat e tyre fort banale që nuk i ha më pazari sepse, u ka skaduar afati i përdorimit si dhe u ka dalur boja…! Ata me frustrimet e tyre se gjoja me bashkimin e dy shteteve shqiptare në Ballkanin që, gjithnjë, “thirr tallkan”, njëri komb shqiptar do të zhduket,…si..?! Mos more analist-banalist, i gjithëditur, …sa herë që t’i, zotria jote, N.S bashkë me zotërinë e tij, H. M., klithjen tuaj të bezdisshme e keni përsëritur, ju përherë, e keni “përskitur”…(falje i kërkoj lexuesit për këtë fjalë…). Këtyre bilmezave të kohës moderne po u themi, shkurt e shqip: -“Një komb është te të dy shtetet e ndara arbitrarisht... s'ka mundësi t’zhdukjes sepse tjetër komb pos atij shqiptar nuk ekziston n’kto dy shtete dhe jo vetëm…, mund të ketë minoritete që janë konvertuar,… duke dalur prej atij shqiptar në kombe t’ë sajuara. Ja dhe për në fund, paksa.. poetçe.., për këta bilmeza sa për t’ua vënë kurorën me, “lulet e së keqes”! * “Vetëm Kuajt e Trojës hanë tagjinë e sajbiut, por me nostalgji të madhe i hingëllojnë komshiut?!” * © Kasam VELA


34 views0 comments

Comments


Shkrimet e fundit

fjalaelireloadinggif.gif
bottom of page