top of page

 IN memoriam për 120-vjetorin e ndarjes nga jeta


Naim FrasheriNga Perparim Hysi


NAIM   FRASHËRIT *

 IN memoriam për 120-vjetorin e ndarjes nga jeta.


NAIM FRASHËR BUKURIA ka dalë dhe i bie "xhurasë"

Malli i tij-SHQIPËRIA dhe nga malli gati plas

Do ta shoh vendin të qeshur dhe shqiptarët të gëzuar

Si qiri nga malli tretur,larg e larg ku është mërguar.


Zëri i tij si zë kushtrimi nga KOSOVA tek Çamëria Dhe fitoi veç NAIMI,atributin-SHQIPËRIA! Se e donte SHQIPËRINË që të ishte si gjithë shoqe Të fitonte MËVETËSINË,SHQIPËRIA-BUKUROSHE! Ndaj dhe shkroi vargje  e vargje veç për mall të SHqipërisë Me to mbushi plot një magje,por me brumë të dashurisë. Dhe u tret si qiriri,për t'i sjell SHQIPËRISË dritë Të sjellë dritë diturie ,me regëtima mu në shpirt. 120-vjet ndarë nga jeta,po i gjallë mes nesh rron I gjallë do jetë në breza,kush POETIN e harron? APOSTULL I SHQIPTARISË,është POETI YNË KOMBËTAR Më i bukuri i poezisë, brez pas prezi do rrojë gjallë. * është ndarë  nga jeta më 20 tetor 1900.

                                                                  Tiranë, më 20 tetor 2020

24 views0 comments

Shkrimet e fundit

fjalaelireloadinggif.gif
bottom of page