HAP SIPARIN E FESTIVALIT NDËRKOMBËTAR TE ELBASANIT


Adonis Filipi

Miho Gjini


"TOTEM DHE TABU" HAP SIPARIN E FESTIVALIT NDËRKOMBËTAR TE ELBASANIT

Është e dyta herë që TEATRI YNË, si dritë e shpresë për artistët e skenës, po edhe për publikun artdashës Elbasanas, zhvillon një Festival Botëror Teatri në kushte asfiksie të pa ndërprerë, në edicionin e 23-të! E ideuar, nxitur , frymëzuar e organizuar me këmbënguljen e një regjisori ptestigjioz-artist, si Adonis Fillipi, i njohur edhe në disa shtete të botës, për performancat e tij teatrore, gjer në Kinën e largët. Kush e do teatrin, e bën edhe skenën të gjallëroj e emocionoj edhe publikun e gjërë, kur jo pak herë humbet shpresa e perspektiva, ndërkohë që janë të pranishme tërmete, pandemira e sherre politike, si të inskenuara enkas për Teatrin Absurd e të Sat