top of page

"Greek City Times" shkruan: "Historiani" shqiptar: Zotat e Olimpit ishin shqiptarë


Revizionisti historik Arben P. Llalla.


Një i ashtuquajtur historian shqiptar, i njohur për ndjenjat e tij anti-greke dhe bashkëpunimin e tij në përndjekjen e grekëve në Epirin e Veriut, pretendon se perënditë e lashta të Olimpiadës nuk janë Grekë.


Nga "Greek City Times"


Arben P. Llalla, i cili jeton përgjithmonë në Tetovë në Maqedoninë e Veriut, botoi një libër të ri. Libri financohet nga Ministria e Kulturës e Maqedonisë Veriore - kjo bën disa nga pretendimet më qesharake se e vetmja përgjigje është të qeshësh. Pretendimet në libër janë aq të qeshura sa që i ashtuquajturi historian pretendon se Iliada e Homerit dhe Odisea, si dhe fjalët e Zeusit, Nemesis dhe Rea, janë shqiptare. Ai madje pretendon se 60% e grekëve janë shqiptarë, por natyrisht nuk ofron ndonjë studim gjenetik për të mbështetur pretendimin e tij që do të rrëzonte shpejt pretendimet e tij. Në fakt, studimet gjenetike kanë zbuluar se grekët modernë kanë një lidhje të drejtpërdrejtë me civilizimet minoane dhe mikene të epokës së bronzit.Arvanitët: Themeluesit e Greqisë Moderne (Mitet e Histiografisë Greke)

Sigurisht, pritet që Maqedonia e Veriut të financojë një libër të tillë duke marrë parasysh se ata janë revizionistët më të njohur historikë në historinë e botës.

"Greek City Times"

36 views0 comments

Comments


Shkrimet e fundit

fjalaelireloadinggif.gif
bottom of page