top of page

GJUMI S’MË THËRRET


Puntorie Muça Ziba

Në kohë pandemie

GJUMI S’MË THËRRET

Puntorie Muça Ziba

Zhgërryhem në shtrat

kapakët e syve i mbyll,

shtirem sikur fle

gjumi s’më thërret

gjumi nuk më zë.

Jorgani më bëhet rrasë guri

më rëndon mbi kurm

më rëndon mbi qepalla

më rëndon mbi shpirt...

Dhe nisi me e gris

dhe nisi me e ngrënë,

me dhëmbë e grmcoj.

Hidhem në shtrat

zhgërryhem në pluhurin e tij

dhe shtrihem si ngjalë,

shtirem sikur fle.

Mbulohem me mëndafsh të endur

fijëzat më rëndojnë si gur

s’më lënë të fle,

e, i grisi ato fije

si fije nervore

dhe i gëlltiti.

Përpëlitem si zogëz e rënë përdhe

zhgërryhem,

mbulohem me vitet e mia

dhe vitet më rëndojnë

dhe vitet më bëhen rrasë guri.

Unë vitet i gris

dhe ua shtrydh mendjen

ua shtrydhi sytë

ua shtrydhi zemrën,

derisa del njaj musht.

Unë mushtin e ngas

e mushti shkumon

unë e pi mushtin

e gëlltis,

derisa thartohem

derisa idhëtohem

derisa helmohem

e mbetem pa gjumë

dhe vdes për gjumë

netëve krahë nxirë...

28 views0 comments

Comentários


Shkrimet e fundit

fjalaelireloadinggif.gif
bottom of page