top of page

Gëzuar nga „Gusto 272 Italian“!


Pronarja e „Gusto 272 Italian“!

Gëzuar nga „Gusto 272 Italian“!

Kur ideja dhe përkushtimi i gruas shqiptare bën vlerë tek „Gusto 272 ItalianE përditëshmja tek një biznes kërkon ide, kërkon angazhim, përkushtim, vlera dhe rezultat. Dhe këto bëhen më të fuqishme dhe më të ndjeshme kur këto ide i bën dhe i realizon një grua shqiptare, nënë e fëmijëve të mrekullueshëm dhe bashkëshorte e një njeriu të nderuar në komunitet dhe më gjerë. Flora Osmani natyrshëm idetë e saj i bën realitet. Dhe në këtë ditë të shënuar për mjaft klientë të saj, për Krishtlindje, ajo ka modeluar dhe dizejnuar mjehstërisht dhe mjaft bukur restorantin e saj. Dhe le ta themi përsëri se „Gusto 272 Italian“ është restoranti i biznesmenes mjaft të suksesshme shqiptare, Flora Osmani.


Përkushtimi dhe vlerat


Kjo zonjë shqiptare, që rrit dhe edukon në mënyrë të suksesshme fëmijët e saj, po ashtu dhe me një pasion dhe ide investimin dhe përkushtimin ndaj kulinarisë, tashmë është bërë një emër frymëzues për mjaft gra të tjera. Ka krijuar një biznes model. Jo se është e panjohur kjo iniciativë femërore në kulinari, por se është një ide e mrekullueshme, që nis me dizajnin e sallave të restorantit, me mënyrën se si perceptohet dhe shërbehet në këtë mjedis që gjen të gjithë mirësinë dhe ngrohtësinë shqiptare dhe moderne. Flora Osmani ka në krah të saj tashmë të gjithë familjen, fëmijët e saj janë në krah të saj, të përkushtuar e bëjnë të gjithë shërbimin më të kulturuar e më efikas.

Ndryshe, kjo biznesmene ka ditur të zgjedhë dhe të komunikojë me një staf mjaft profesional. Ekipi që punon në guzhinë është një ekip i kompletuar me disa kualifikime dhe mjaft eksperiencë italiane e më gjerë. Të gjitha janë një arsye më shumë për një vlera kaq reale. Ajo e ka të qartë një biznes plan, se një model biznesi është një plan për krijimin e një biznesi fitimprurës. Modeli paraqet produktet dhe shërbimet e kësaj kompanie, planin e saj të marketingut dhe parashikimet financiare. Modeli i biznesit i një restoranti të tillë shihet qartë se është i saktë, i disponueshëm që të të përfshijë menunë dhe propozimin e tij unik të vlerës, atë që ai u ofron klientëve që të tjerët nuk e bëjnë.


Modeli rinovues


Modeli i biznesit të restorantit „Gusto 272 Italian“ sillet rreth projektimit, zhvillimit dhe kanalizimit të një biznesi të restorantit që përgatit dhe u shërben ushqimeve dhe pijeve përdoruesve brenda ambienteve të restorantit, plus ofron gjithashtu shërbime të ndryshme dhe speciale së ushqimit. Sikurse dihet, sipas disa fakteve historike, termi restorant u bë i përhapur në shekullin e 18-të kur një kuzhinier francez, A. Boulanger, filloi një biznes të shitjes së supave dhe "restoranteve" të tjera (restorante). Kjo ofroi shërbimin e ofrimit të një menuje me opsione të disponueshme për klientët. Restoranti i parë i vërtetë quhet "La Grande Taverne de Londres" në Paris, i cili filloi nga Antoine Beauvilliers në vitin 1782 ose 1786. Ishte modeli i parë i biznesit të restorantit me katër elementë thelbësorë të një restoranti, Dhomë elegante, Gatim Superior, Bodrum i zgjedhur, Kamerierë të zgjuar, gjë të cilën natyrshëm e gjen dhe në fokusin dhe angazhimin e këtij restoranti shqiptar të biznesmenes mjaft të angazhuar në këtë drejtim, Flora Osmani.

Le të shkojmë pak në histori të ngjashme. Ndërsa flasim për origjinën dhe përhapjen e restoranteve, autori Ëyatt Constantine në artikullin e tij „Un Histoire Culinaire: Careme, The Restaurant, and the Birth of Modern Gastronomy“ shkruan: “Restoranti, siç kuptohet bashkëkohor, nuk ka ekzistuar deri në fund të shekullit të 18-të. Të ulesh në një restorant publik posaçërisht për një vakt, me një kamarier dhe një menu fikse është një koncept relativisht i ri në historinë e kuzhinës.” Në ditët e sotme, restorantet janë pjesë dhe pjesë e jetës sonë të përditshme. Modelet e biznesit të restoranteve ndryshojnë shumë në shërbimet dhe paraqitjet e tyre, pasi ato përfshijnë një gamë të gjerë gatimesh, kuzhinash dhe strukturash shërbimi.


Bashkëkohorja e biznesit


Ky artikull do t'ju çojë thellë në modelin bashkëkohor të biznesit të një restoranti shqiptar dhe me të gjitha konturet bashkëkohore për t'ju ndihmuar të kuptoni parakushtet që duhet t'u kushtoni vëmendje kur planifikoni të filloni biznesin tuaj të restorantit. Pra, pa u vonuar më tej, le të hyjmë direkt në botën e restoranteve të suksesshme, sikurse dhe „Gusto 272 Italian“ i bisnesmenes shqiptare, Flora Osmani, tashmë përbën një arsye më shumë për ta vizituar atë.

Gusto 272 Italian“ përfshin dhe modelet e atyre që quhen restorante familjare, atyre me emërtesën restorant etnik, restorante me ngrënie të shkëlqyera. Ashtu sikurse janë në fakt restorantet familjare, që janë të përshtatshme për familjet me fëmijë, edhe ky është një model i ngjashëm dhe perfekt. Familje të tilla kanë nevojë për vende me kosto efektive për të pasur ushqim. Megjithatë, ata kërkojnë që ushqimi të jetë i mirë, i shijshëm dhe i sigurt për fëmijët e tyre, ndaj duhej dhe duhet një restorant i tillë. Prandaj, pikat thelbësore që janë marrë parasysh gjatë planifikimit të një modeli biznesi për një restorant të tillë është se ai mbetet i përballueshëm dhe i gatshëm të ofrojë ushqim të mirë. Në menunë e këtij restoranti mund të përfshihen pjata që tërheqin fëmijët. I gatshëm të mbetet dhe një Restorant etnik, pasi ky lloj restoranti është shumë i njohur në mesin e turistëve dhe vizitorëve që vijnë nga rajone të tjera. Ushqimi dhe kuzhina e çdo vendi ndikohen kryesisht nga kultura dhe traditat e atij vendi, natyrisht tradita shqiptare dhe italiane e bëjnë atë të mbetet jo vetëm për vendasit, por dhe për të gjithë të tjerët.


Përfundimi dhe urimi


Punonjësit dhe ekipi drejtues janë mjaft të kualifikuar dhe të respektueshëm. Punonjësit dhe menaxhmenti i „Gusto 272 Italian“ përbëjnë shtyllën kurrizore të një restoranti të mirë. Kuzhinierët janë të trajnuar mirë dhe dinë plotësisht llojin e kuzhinës që po shërbejnë. Gjithashtu, ekipi menaxhues punon në mënyrë profesionale në menaxhimin e brendshëm të restorantit që drejtohet nga biznesmenja Flora Osmani. Zonja Osmani dhe stafi i saj urojnë të gjithë Gëzuar Krishtlindjet me dekor të ri dhe vlera e menu të përshtatshme. Këtë natyrisht do ta kenë në vëmendjen e duhur edhe për ndërrimin e viteve. Gëzuar nga „Gusto 272 Italian“!

68 views0 comments

Commenti


Shkrimet e fundit

fjalaelireloadinggif.gif
bottom of page