top of page

FSHATI IM


FSHATI IM

Bashkim Saliasi


Ka vite që rrugicat në heshtje janë,

Nuk ndihen zërat e fëmijëve,

Shkollës muret e çatia i kanë rënë,

Mungon blegërima e bagëtive.


Ka vite që Dobrusha është thërrmuar,

Ujku hungëron, qeni nuk kuis,

Ara e livadhe në pyje janë shndërruar,

Fshati humbi bukurinë që kish.


Lagjet s’dallohen, shtëpitë kanë rënë,

Oxhaqet nuk nxjerrin tym e zë,

Po humbasin varret me ferra zënë,

Fshati në heshtje rri e flë.


Po zemra ime tek ti fluturon,

I përshëndet ato vende ku rri fëmijëria,

Kujtimi për ty shpesh më ngacmon,

S’më lënë të qetë mendimet e mia!


LAGJJA IME


Në lagjen time,

Dy fise jetuan,

Saliasi dhe Bejko,

Në harmoni kaluan.


S’kishim lidhje gjaku,

S’ishim nga një anë,

Gëzime e hidhërime,

Së bashku i ndamë.

24 views1 comment

1 Comment


kadri tarelli
kadri tarelli
Apr 22, 2022

Urime Bashkim! Vendlindja te mban lidhur ne perjetesi me kujtimet qe nuk shllyhen kurre.

Like

Shkrimet e fundit

fjalaelireloadinggif.gif
bottom of page