top of page

FRYN NJË ERË


FRYN NJË ERË


Nga Ferit Rama


Fryn një erë, ah, fryn një erë, ta rrëmben shaminë e verdhë, lot me flokët krelë - krelë.

Ra një shi, ah, ra një shi, seç t'i lagu gushë e gji, vetullën dhe synë e zi.

Erë e shi, moj, isha vetë, zbrita si petrit me fletë, të rrëmbeva tatëpjetë.

Shkrep një rreze pas një reje, përmbi lule kadifeje, dalin zogjtë prej foleje.

Diell e rreze - unë eti, zogj e mall, e dashuri, që më s' kthehen kurrësesi.

( Nga libri " Zogjtë e vendlindjes" , 2001 )

12 views0 comments

Commentaires


Shkrimet e fundit

fjalaelireloadinggif.gif
bottom of page