top of page

Flora Osmani Kolaveri suksesi shqiptar në MB


Flora Osmani Kolaveri suksesi shqiptar në MB

Prof. Dr Fatmir Terziu


Që nga kohërat kur gjithmonë, gratë janë të njohura për të qenë shtëpiake dhe duke gatuar ushqim në kuzhinat e tyre të shtëpisë, kohërat mbajnë në shënimet moderne modelet e grave që ndryshojnë përditë e më shumë këtë emër tradite. Gratë sipërmarrëse të fushës së restoranteve dhe fushës ushqimore në mënyrë konvencionale nuk kanë qenë kurrë të ekspozuara ndaj ndjekjes së këtij pasioni si karrierë për një arsye, ose një tjetër, edhe në komunitetin shqiptar të këtyre tre dekadave në Mbretëri të Bashkuar. Kjo është e saktë jo vetëm për komunitetin tonë, por në mbarë botën femërore dhe në hapësirën tjetër komunitare.

Ndaj, kohët e fundit ka pasur një ndryshim masiv. Duke thyer normat dhe kriteret, gratë tani po i nxjerrin aftësitë e tyre kulinare jashtë shtëpive dhe po përdorin aftësitë e tyre sipërmarrëse dhe pioniere për të bërë hapa dominues dhe të konsiderueshëm në hapësirën e restorantit. Këtë emër të gruas e kanë bërë më të respektuar e më të besuar. Ndaj ne jo pak herë tashmë ngremë një dolli për gratë e tilla të lavdërueshme dhe frymëzuese që drejtojnë hapësirën e kuzhinës dhe restoranteve në Mbretëri të Bashkuar, dhe që na nderojnë komunitetin tonë.

Flora Osmani Kolaveri, është pranere dhe drejtuese e restorantit të njohur „Gusto 272 Italian“ në Preston Road. Flora e pranon faktin me mjaft hijeshi që industria e restoranteve dhe ushqimit është një hapësirë e dominuar nga meshkujt, por ajo e ka marrë atë në mënyrë individuale t'u thotë të gjitha biznesmeneve, drejtueseve dhe kuzhiniereve të reja femra në lulëzim që të jenë të përgatitur për të përkulur muskujt dhe për të tërhequr emrin e tyre me krenari lart. Për Florën, më shumë se pranim dhe vlerësim, ajo e klasifikon vrullin e personalitetit që ka fituar si avantazhin e vërtetë të të qenit Bizsnesmene. Të gjitha këto përpjekje dhe sigurisht dashuria për artin e drejtimit të një Restornati kaq modern e ka bërë atë të jetë drejtuesja më e devotshme dhe më e pasinonuar femër në mesin e komunitetit shqiptar në Mbretëri të Bashkuar.

Kontributi i kësaj anëtare të komunitetit shqiptar në industrinë e restoranteve ka qenë i jashtëzakonshëm, por nuk është njohur me të vërtetë aq shumë, pasi ajo pranon të jetë modeste dhe nuk kërkon të shkoj më shumë se përkushtimi i saj në misionin që e bën tashmë krenare. Kjo biznesmene sipërmarrëse e botës ushqimore është një sfidë tjetër për të gjithë ato dhe ata që shërbejnë si frymëzim për të gjitha femrat sipërmarrëse, drejtuese dhe kuzhiniere aspirante dhe i inkurajojnë ato të lënë një shenjë në hapësirën e vetë procesit qyetëtërues, integrues dhe respektues në Mbretëri të Bashkuar.

Gjithashtu Flora Osmani Kolaveri ka edukuar dhe inspiruar një familje të shëndoshë e të mbarë. Vajza e saj hera-herës krahas studimeve të larta në Universitet është pjesë integrale e ndihmës dhe djali i saj është gjithnjë një anëtar i devotshëm i stafit të mrekullueshëm të saj. Më tej dhe frymëzimi tjetër i bashkëshortit biznesmen është një vlerë e shtuar.

125 views0 comments

Shkrimet e fundit

fjalaelireloadinggif.gif
bottom of page