top of page

Falenderohet kontributi i avokatit shqiptar Andi Terziu në librin “Publishing Law”


Andi Terziu

Andi Terziu është avokati shqiptar që është falenderuar për kontriburtin e tij profesional në librin “Publishing Law” (Ligji për botimin) të autorëve Hugh Jones, Christopher Benson. Në këtë libër të publikuar nga Routledge, (2016) me 406 faqe autorët shprehen “Faleminderit Andi Terziut për ndihmën dhe kontributet e tij të paçmueshme.” Libri juridik “Publishing Law” (Ligji për botimin) është një udhëzues autorizues dhe tërheqës për një gamë të gjerë çështjesh ligjore që prekin botimin sot. Hugh Jones dhe Christopher Benson prezantojnë lexuesit me udhëzime të qarta dhe të arritshme për fushat e ndërlikuara juridike specifike për botën gjithnjë e në zhvillim të botimit bashkëkohor, duke përfshirë të drejtat e autorit, të drejtat morale, kontratat dhe licencimin, privatësinë, konfidencialitetin, shpifjet, shkeljet dhe markat tregtare, me analizën e çështjeve ligjore që lidhen me shitjet, reklamimin, marketingun, shpërndarjen dhe konkurrencën.

Ky botim i ri i pestë paraqet mbulim të azhurnuar të parimeve kryesore të së drejtës së autorit, si dhe përjashtime të reja të të drejtave të autorit, licencimit dhe qasjes së hapur. Ekziston edhe një mbulim i mëtejshëm i thelluar i çështjeve ligjore rreth shitjes së përmbajtjes dixhitale. Karakteristikat kryesore të botimit të pestë përfshijnë çështje të tilla si: mbulimi i azhurnuar i të drejtave të autorit të BE dhe Britanisë së Madhe, duke përfshirë një kapitull të ri mbi përjashtimet e të drejtave të autorit pas ndryshimeve të rëndësishme në Rregulloret e vitit 2014; Mbulimi gjithëpërfshirës i kontratave të botimit me autorët, si dhe me ofruesit e tjerë, përfshirë përkthyesit, kontribuesit dhe kontratat për të drejtat ndihmëse; mbulimi i azhurnuar i Aktit për Shpifje 2013, dhe ndryshime të tjera në legjislacionin e BE dhe MB; hulumtimi i çështjeve ligjore që kanë të bëjnë me botimin dixhital, përfshirë eBook dhe marrëveshjet e tjera elektronike, mbrojtjen e të dhënave dhe çështjet në internet në lidhje me privatësinë, dhe shkeljen e të drejtave të autorit; një gamë e listave kontrolluese përmbledhëse për çështje kryesore, duke filluar nga pronësia e të drejtave të autorit deri tek promovimi dhe mbrojtja e të dhënave; shtojcat e dobishme që ofrojnë një fjalor të termave juridikë dhe listave të adresave të dobishme dhe leximit të mëtejshëm.

Andi Terziu ka fituar më shumë se katër vjet përvojë (si para dhe ashtu edhe pas kualifikimit) në mbrojtjen e reputacionit të individëve dhe kompanive në të gjithë sektorët. Ai rregullisht punon për çështje që lidhen me privatësinë, konfidencialitetin, shpifjen dhe ngacmimin, dhe çështje që përfshijnë çështje kontestuese për mbrojtjen e të dhënave. Andi ka punuar rregullisht në çështje që kërkojnë lehtësimin e parakohshëm të ndalimit, ka ndihmuar për të parandaluar me sukses publikimin dhe/ose transmetimin e akuzave private dhe/ose false, dhe ka punuar në çështje që përfshijnë heqjen e përmbajtjes nga botimet në internet.

Andi ka përvojë të këshillojë për çështjet e reklamimit, përfshirë këshillimin për ankesat e ASA-së kundër një konkurrenti. Ai gjithashtu ka fituar përvojë për të punuar në çështje të diskutueshme IP, përfshirë mosmarrëveshjet për markat tregtare. Si praktikant, Andi ndërmori një ndarje klientësh në një hapësirë kohore prej 6 muajsh në ekipin Ligjor dhe rregullator të Konsumatorit si një shitës me pakicë globale në internet.

Së fundi, Andi Terziu, është Avokat i Pranuar nga Shoqëria Juridike “The Law Society” në Britani të Madhe. Ai prej disa vitesh ka punuar dhe punon në departamente të ndryshme pranë kompanisë së mirënjohur Taylor Wessing LLP. Që nga koha kur Diploma e tij në Drejtësi u shpal si një nga më të mirat në 100 vjet në Universitet në Britani të Madhe dhe asaj që e mori shkëlqyeshëm nga kualifikimi më tej në BPP University Law School - London Holborn, ai ka marë disa falenderime në angazhime të ndryshme ligjore-mediatike dhe juridike.

253 views0 comments

Comments


Shkrimet e fundit

fjalaelireloadinggif.gif
bottom of page