top of page

“Fëmijët” e vjeshtës


Gjyshi me nipin...

“Fëmijët” e vjeshtës

Fatmir Terziu

… vjeshta ka ngjyrat e saj

“Fëmijët” e saj riskojnë në kolorit

ka të tjerë që kanë shpresë ende

edhe pse bien të bëhen pjesë në këtë rit

kjo shpjegon me miliona arsye

pse Njeriu hutohet e nuk u beson syve

se vjen një ditë

e ngjyen lëkurën e vetes

me njomështinë e mëngjesit

kjo jo për shkakun e tij,

as dhe të vjeshtës

gjithë ky altruizëm

është një pjesë e egoizmit të verbër

deri sa ikja është një zgjim…patjetër.

… vjeshta është sikur vjersha

ngjyros dhe shtron gjethet sikurse rrjeshtat

dhe kjo është që nga lindja model i vjetër

kur shtrohet dhe shkruhet edhe ikja në letër.

46 views0 comments

Commentaires


Shkrimet e fundit

fjalaelireloadinggif.gif
bottom of page