top of page

Eshref Ymeri një Dijetar i Madh i Shqipes dhe ideator i proceseve aktuale ballkanike


Përshëndetje shumë e nderuar Vivra, Wihelme Haxhiraj, shkrimtare e shquar e Shqiptarisë; Të nderuar Shqiptarë të Mëdhenj Fatmir Terziut, Baki Ymeri & 72 personalite.

Më këtë ese konçize unë u njoha me hollësi me veprën e shquar në dobi të Kombit të Prof. Eshref Ymerit

Dhe

u entusiazmova edhe më shumë që Ai, një Dijetar i Madh i Shqipes dhe ideator i proceseve aktuale ballkanike, është, krahas pak kolegëve të mi, që ka kuptuar dhe ka vlerësuar tre veprat e mia madhore botërore:

1) “Gjeoteoria Ime” e Rritjes së Tokës prej bërthamës energjitike, funksion model i formimit të yjeve dhe planeteve në sisteme planetare dhe jashtë tyre.

2) “Evolucioni i Njeriut” nga një paraardhës Primat Dykëmbësh Paralelisht Krahas Parardhesve Pa Këmbë dhe Paraardhësve të të gjithë katërkëmbeshve në një mjedis të hershëm ujë-ajër unik për nga densiteti gjatë Rritjes së Tokës.

3) Një Ese për Enver Hoxhën, i fundit i brezit të vet që e veshën me kostumin terrorist bolshevik dhe e telekomsnduan si antinacionalist dhe antikomunist (Poshtrues të të gjitha partive komuniste të botës).

Me Konsideratë të Lartë të Gjithëve

Vedat Shehu

(Prof. Dr. Ing. Gjeolog në Pension)

20 views0 comments

Shkrimet e fundit

fjalaelireloadinggif.gif
bottom of page