top of page

Emri i herot kombëtar shqiptar në Worcester


Një pjesë e rrugës Salisbury të Worcester-it do të emërtohet si hero kombëtar shqiptar

Gazetarja Meghan Parsons nga Worcester shkruan se “Anëtarët e këshillit të qytetit të Worcester votuan njëzëri të martën për t'i dhënë një pjesë të rrugës Salisbury një emër nderi. Emri i përbashkët është për të nderuar fheroin shqiptar dhe komandantin ushtarak Gjergj Kastrioti, i njohur zakonisht si Skënderbeu, i cili udhëhoqi një rebelim kundër Perandorisë Osmane në atë që është Shqipëria sot.”

Sipas saj “Kisha Ortodokse Shqiptare e Shën Mërisë tha se emërtimi i rrugës Salisbury është fillimi i njohjes së trashëgimisë shqiptare në Worcester. Ata thanë se do të nderojë gjithashtu më shumë se 20,000 shqiptarët që jetojnë në qytet.”

Artikulli thekson se “Ka një rëndësi të madhe dhe duhet të jetë një nder për qytetin e Worcester-it, jo vetëm për shqiptarët, që të ketë këtë emër”, tha Frank Zdruli, nga grupi Sons of St.

“Tani, nëse shkoni në supermarket, kafene apo mekanik, pothuajse gjithmonë mund të jeni këtu dikush që flet shqip”, tha At Mark Doku. "Ka qenë një rritje shpërthyese në këtë komunitet."

Emri i nderit nuk ndryshon emrin zyrtar të rrugës Salisbury apo ndonjë tabele rrugore. Propozimi iu dërgua një nënkomiteti të këshillit të qytetit për të finalizuar një plan për zbatim.

23 views0 comments

Comments


Shkrimet e fundit

fjalaelireloadinggif.gif
bottom of page