…Edhe vala e detit na përqafoj !


Skicë

Nga Xhevahir Cirongu


…Edhe vala e detit na përqafoj !


Duke hedhur mbrapa krahëve ;;Pandeminë'' ogurzezën e globit për njerëzimin,erdhi dielli qërshorit i vitit 2021, ku pas vaksinimit të njerëzve,vjen ajo buzëqeshje e brendshme e shpirtit njerëzor.Nga kjo mbyllje e gjatë nga virusi vdekjeprurës për njerëzimin, prap jeta merr frymë lirshëm, dhe petalet jetëdhënse fluturojnë me atë buzëqeshje edhe më të bukur si më parë anë e mban globit.Kështu ndodhi me të vërtetë edhe me mua në takimin me mikun e shokun e letrave shqipe, i cili vinte nga Vushtrrria e Kosovës.Atje nën rrezet e diellit të datës 14 qërshor 2021, te Shkëmbi Kavajës në bregdetin adriatik, takohem me shkrimtarin e mirënjohur në Kosovë,Shqipëri e në mbarë trevat shqiptare, z. Bedri Tahiri.Plazhi në Golem tashmë i pastër, me rregull dhe i sistemuar me gjithë parametrar e kohës, u thotë mirë se vini të dashur plazhistë!