E VONUAR, POR ME PRURJE DINJITOZE


SHPENDI TOPOLLAJ


LULI VELI, E VONUAR, POR ME PRURJE DINJITOZE NË FUSHËN E

TREGIMIT SHQIPTAR

(Rreth librit “Gjurmë”)


Shumë mirë e ka thënë Maya Angelou se “Nuk ka agoni më të madhe sesa të mbash një histori të patreguar brenda teje”. Por nuk duhet të mendohemi gjatë për të kuptuar sesa histori njerëzore vdesin dhe harrohen, bashkë me protagonistët e tyre, pasi jo gjithkush e ka mundësinë apo më drejtë aftësinë dhe talentin e të treguarit. Dhe kuptohet se sa kënaqësi ndiejmë, kur dikush që as e kemi shkuar ndërmend, ca më shumë tani në moshë të shtyrë dhe me një forcë sugjestionuese artistike, vendos të bëjë një udhëtim në kujtesë dhe në shpirt, sipas Isabel Allendes, dhe del me një libër ku tallazet e jetës i paraqet si në poezi ashtu edhe në prozë. E kam fjalën p