top of page

Duke u përpjekur të gjejnë një Mbret


Duke u përpjekur të gjejnë një Mbret

Dr Fatmir TerziuKatër anëtarë të Qeverisë Provizore Shqiptare, që luan rolin e autorizuar të të drjetës së popullit shqiptar, shkruan gazeta britanike Evening Telegraph e 14 Majit 1913 (E mërkurë, faqe 4, janë në përpjekjet e tyre për të gjetur udhëheqësin e duhur e të mirëdashur në Konferencën e Ambasadorëve të Fuqive të Mëdha në Londër. Nga e majta në të djathtë, Isa Boletini (që insistoi në mbajtjen veshur të Kostumit Kombëtar shqiptar), Ethem Qemal Bej Vlora, sekretar, Ismail Qemal Bej, president i Qeverisë Provizore (ulur) dhe Mehmet Bej Konica.


9 views0 comments

Comments


Shkrimet e fundit

fjalaelireloadinggif.gif
bottom of page