top of page

Dje, sot por edhe nesër!


Donika Gërvalla-Schwarz

Asnjeherë nuk do të pushoj së kërkuari drejtësi për të gjitha viktimat në Kosovë, pa marrë parasysh përkatësinë politike, gjininë, kombësinë apo funksionin e viktimave dhe autorëve të krimit.

Kjo është më e pakta që mund të bëjmë jo vetëm për viktimat, por edhe për gjeneratat që vijnë. Heshtja qyqare nuk e nderon asnjërin prej nesh.

Kuvendi i Republikës së Kosovës e ka thënë qartë fjalën e tij. Si ministre e qeverisë së zgjedhur me votën më të fuqishme qytetare i përulem çdo vendimi të Kuvendit.

Sot po dëgjoj si po bërtasin fort pikërisht ata që me heshtjen dhe me veprat e tyre e sollën Kosovën në këtë gjendje të turpshme. Vetëm me guxim dhe shumë punë do të mund t‘ia kthejmë Kosovës faqen e bardhë, jo me heshtje dhe mashtrim.

Shumë punë na presin, vërtet.

21 views1 comment

1 Comment


Eshref Ymeri
Eshref Ymeri
May 05, 2021

E Nderuar Zonja Donika,

Shënimin tuaj e lexova me shumë kënaqësi dhe u mallëngjeva aq fort, saqë m’u mbushën sytë me lot. E kam pasë theksuar ca kohë më parë në një analizë me titull “Kujt i hyn në punë dialogu me Serbinë? (Serbia e konsideron Dardaninë si Greqia Epirin e Veriut), se pas 14 shkurtit nuk do të vazhdojë më vetëposhtërimi 20-vjeçar i Dardanisë për shkak të bandës tradhtare të Thaçit, argatit të regjur të Beogradit. Jam i bindur se Ju, si një Zonjë shumë e Nderuar dhe me dinjitet të lartë kombëtar, në bashkëpunim të ngushtë me Albinin, Vjosën dhe Glaukun, do ta vini në vend plotësisht autoritetin e Dardanisë.

Ju përshëndes përzemërsisht dhe ju shtëngoj dorën for…

Like

Shkrimet e fundit

fjalaelireloadinggif.gif
bottom of page