top of page

Dita e Verës


Dita e Verës

Nga Fatmir Terziu


Mos u tremb nga zogjtë e librit intim,

ka të ngjarë të jemi prej tyre këtu,

cicërimat janë duke mbarsur ajrin

tashmë pas shumë leximesh me yjet,

bëjmë dashuri me hënë të shtypur

Dita e Verës na vesh me astarin e syve.


Ashtu si brumi që ndjek ritmin e gishtave,

kjo ndjenjëz po lules ritualin e buzëve,

vera po piqet në gotë

dhe është meka e dëshirës sime.


Kjo e verdhë e shkrifët që ndan me mua, fatlume

udhëtonte nga rruga e një ëndrre të largët

nënat e quajtën ballakume.

97 views1 comment

1 Comment


Kozma Gjergji
Kozma Gjergji
Mar 13, 2021

Kjo poezi për Ditën e Verës është si një nga ato shamitë mahnitëse, në të cilat

dikur vajzat qëndisnin dashurinë.

Në këtë Festë të ripërtëritjes na pëlqen t'ju urojmë: Gëzuar i dashur prof.Fatmiri,

shëndet e gjithë të mirat! Me respekt, K.Gjergji.

Like

Shkrimet e fundit

fjalaelireloadinggif.gif
bottom of page