top of page

Disa ndryshime mund të ndodhin qysh ditën e hënë


Koronavirus në Londër: Çfarë thotë TfL në lidhje me udhëtimin në Londër pasi bllokimi të jetë lehtësuar


Disa ndryshime mund të ndodhin qysh ditën e hënë, por çfarë do të thotë kjo për nëntokën në Londër?


Dy muajt e fundit, Londinezët kanë zbatuar rregullat e bllokimit. Kjo është më e dukshme nga rënia masive e trafikut në nëntokën e Londrës. Por me Boris Johnson për shkak të njoftimit të lehtësimit të masave të bllokimit nga e hëna, 11 maj, shumë tani kanë pyetur se çfarë do të thotë kjo për rrjetin tonë të transportit.

Kryetari Sadiq Khan ka njoftuar disa masa të reja që janë duke u vendosur për të ndihmuar publikun të shmangë transportin publik dhe drejtimin e automjeteve, siç janë korsitë e ciklit të ri dhe zonat e këmbësorëve.

Sidoqoftë, rrjeti ynë Tube kap 325,000 pasagjerë çdo 15 minuta kur është me kapacitet të plotë. Një raport i dalë dy ditë më parë zbuloi se pas bllokimit, kishte plane për të imponuar rregullin e distancës sociale prej dy metrash që shumë prej nesh kanë respektuar në supermarkete dhe në shëtitjet apo vrapimet tona të përditshme.

Kjo do të nënkuptonte që shërbimet Tube mund të merreshin vetëm me transportimin e 50,000 pasagjerëve çdo 15 minuta. Po ashtu flitet për njerëzit që lejohen të përdorin shërbimin vetëm nëse ata kanë një maskë për fytyrën. Me aq shumë paqartësi rreth mënyrës se si do të funksionojë Nënkalimi pas mbylljes, ne e pyetëm TfL se cilat janë planet.

Një zëdhënës zbuloi se ata synojnë të ndërtojnë nivele të shërbimit gradualisht, por kanë konfirmuar se rrjeti nuk do të kthehet në atë që ka qenë më parë para fillimit të pandemisë koronavirus. Ata gjithashtu u kërkuan atyre që mund të vazhdojnë të punojnë në shtëpi për ta bërë këtë. TfL aktualisht janë duke punuar së bashku me Qeverinë për të përgatitur një plan praktik se si Tube mund të ecë përpara pasi kapitali del nga bllokimi.

Megjithatë, detajet e atyre planeve mbeten të paqarta.

Një zëdhënës i TfL tha: «Sido që të ndodhë gjatë javëve dhe muajve të ardhshëm, të gjithë ata që mund të punojnë nga shtëpia duhet të vazhdojnë ta bëjnë këtë për ca kohë akoma.

"Synimi ynë është të ndërtojmë në mënyrë progresive nivele të shërbimeve, por është e qartë se jeta thjesht nuk do të kthehet në atë që ishte më parë. Ne jemi duke punuar me Qeverinë për të kuptuar se si mund të hiqen kufizimet e udhëtimit - përfshirë pritjet e tyre për distancimin shoqëror.

Kjo do të diktojë se sa njerëz mund të transportohen në mënyrë të sigurtë së bashku me masa të gjëra lehtësuese si udhëtimet e riparimit kohor për të përhapur kërkesën jashtë kohës së pikut dhe menaxhimin e stacioneve ndryshe.

33 views0 comments

Comentários


Shkrimet e fundit

fjalaelireloadinggif.gif
bottom of page