DHUROMENI PAK DIELL


  Vasil tabaku

  DHUROMENI PAK DIELL

  Në këtë vend

  Ku drita është vjedhur

  Dhe asgjë e zjartrtë nuk ngroh

  Në këtë vend

  Ku jeta

  Vërtitet humnerave të shpirtit

  Si një lypëse

  për dashuri dhe paqe…

  Më jepni pak diell,

  Falmëni sa më shumë dashuri

  Dhe po mundet o njerëz

  Më jepni një puthje…

  Këmbët e mia të zbathura

  Dhëmbin tek rend

  Drejt shpresës

  Me duart e mardhura

  Mbushur me vesë lotësh…

  Mos e lini të mbytet

  Thirrja ime prej vetmitari

  Në detin plot stuhi

  I zbrisni litarët e vetëtimave

  Të kapemi të gjithë

  Mbi jelet e tërbuara të qiellit

  Ndërsa kënga ime prej ajëri

  Ndërton qytetet e dhimbjes

  Me rrugët prej dielli

  Aty është shpresa dhe jeta

  Është zjarri dhe drita

  Është fjala jonë

  Që kërkon horizontet e dashurisë

  Botën e madhe njerzore

  Me qytetet e pafund të puthes …

  Me jepni pak diell

  Një grusht prush yjor

  Të ndezë gjithë shpresat

  Dhe me diell

  Vetëm me diell hyjnor

  Të vesh ëndërrën tonë…


  #vasil #tabaku

  7 views

  Shkrimet e fundit