top of page

Dëbora e parë


Aksinia Mihaylova


Lindur nga shiu i majit, mrekullueshëm, tani mbykqyr

kopshti – kjo shoshë, duke situr me miell;

shtrihet një pirg i ndrojtur në të bardhë,

pastaj e tërheq përsëri sikurse këndohet

dhe më mëshiron me keqardhje në pragun e kuzhinës

si një person që u zgjua në sezonin e gabuar

me një palë gërshërë të krasitjes në dorë,

që vështron në ndarëset e gardhit

duke mbyllur kopshtin me gazin

e dashurisë së parë,

vdekja e parë,

duke pritur që dikush ta ngrejë në krahët e tij

dhe ta çoj në strehën e derdhurit.

Përktheu: F. Terziu


  • Shënim biografik: Aksinia Mihaylova është një përkthyese, redaktuese dhe poete bullgare. Emri i saj i parë paraqitet edhe si Askinia. Ajo lindi në Bullgarinë veriperëndimore dhe u arsimua në një Lycée franceze në Vratsa, në Institutin Shtetëror të Studimeve Bibliotekare në Sofje dhe në departamentin e filologjisë sllave të Universitetit të Sofjes, Shën Kliment Ohridski.

36 views0 comments

Comments


Shkrimet e fundit

fjalaelireloadinggif.gif
bottom of page