top of page

Coronavirus London: Grafiku i ri tregon që Londra më në fund mund të fitojë betejën e koronavirusit


Rënia e pacientëve me Covid-19 në spital do të jetë një lajm i mirëpritur për Londinezët (Imazhi: Andrew Redington / Getty)


Numri i njerëzve në spitalet e Londrës me koronavirus ka rënë për shtatë ditë


Të dhënat e reja të publikuara nga qeveria tregojnë se numri i njerëzve në spitalet e Londrës me koronavirus ra 7 ditë me radhë. Ndërsa pandemia globale vazhdon të prishë jetën në të gjithë Londrën, si dhe pjesën tjetër të botës, lajmet do të jenë një lehtësim i mirëseardhur për ata që shqetësohen për sigurinë e tyre dhe mirëqenien e të dashurve të tyre.

Edhe pse qeveria nuk po komenton nëse ka kaluar "kulmin" e pandemisë së koronavirusit në MB, të dhënat nga ditët e fundit duket se tregojnë për një ulje të numrit të personave që testojnë pozitivisht për virusin çdo ditë, si dhe numri i njerëzve që humbasin jetën e tyre në Covid-19.

Sipas të dhënave më të azhurnuara, numri i personave me koronavirus në spitalet e Londrës ishte në nivelin më të lartë në 8 Prill, gati dy javë më parë, në 4,813 në bazë të asaj që NHS Anglia ka lëshuar.

Nga 13 prilli deri më 19 prill, datat e fundit për të cilat janë publikuar të dhënat, numri i personave në spital në Londër me koronavirus ra çdo ditë - nga 4,248 në 3,384 siç tregon tabela më poshtë.

Përveç një rritje të vogël në 12 Prill, numri i personave që trajtohen në spitalet e Londrës ka rënë në përgjithësi që nga 10 Prilli.

Të dhënat për 9 Prill nuk patën rezultate nga Spitali Nightingale i Londrës, i cili shpjegon rënien e ndjeshme të rasteve të raportuara në atë ditë.

Më parë në prill, Sekretari i Shëndetit, Matt Hancock tha ndërsa hapi Spitalin Nightingale, se maja e pandemisë së koronavirusit në Mbretërinë e Bashkuar mund të arrihet të Dielën e Pashkëve (12 Prill).

Megjithatë, vetëm disa ditë më vonë, Sadiq Khan tha për Programin e sotëm në Radio 4 se kulmi ishte për shkak të më vonë sipas vlerësimeve të reja, rreth 18 Prill.


Numri i londinezëve të shtruar në spital për shkak të koronavirusit është në rënie të vazhdueshme

Të dyja këto data kanë kaluar tani, megjithatë të Dielën (19 Prill), Dr Jenny Harries, Zëvendës Shefi i Mjekësisë për Anglinë nuk pranoi të komentojë nëse piku tani ka kaluar dhe çështjet mund të fillojnë të bien, pavarësisht se janë "shumë joshëse".

E pyetur në konferencën e përditshme për shtyp të koronavirusit të Dielën, ajo tha: "Unë do të jem shumë e tunduar të ofroj një koment për këtë, por nuk do të jem, për një numër arsyesh."

Ajo identifikoi që numri i ulët i vdekjeve të njoftuara të Dielën - 82 në Londër dhe 596 në të gjithë Mbretërinë e Bashkuar - ishte "pozitive", por paralajmëroi kundër leximit të tepërt në shifra, të cilat shpesh rishikohen në mënyrë retrospektive.

"Ne mund të kërcejmë në të gjitha llojet e përfundimeve pozitive në lidhje me atë, por nuk duhet të bëjmë," shtoi ajo.

"Unë mendoj se është e drejtë të themi se ne dimë nga të dhënat e spitalit se kemi filluar të rrafshojmë në plate."

Por ajo shtoi: "Nëse nuk vazhdojmë ta bëjmë distancimin shoqëror, ne do të krijojmë një kulm të dytë dhe nuk do ta kalojmë dot patjetër, kështu që kjo nuk është arsye për të konsideruar që e kemi arritur këtë.

"Por unë mendoj se gjërat duken se po shkojnë në drejtimin e duhur".

Edhe pse numrat e rasteve po bien, epidemiologët kanë paralajmëruar se pandemia mund të vijë në valë të shumta, sa 10, pa asnjë provë do të zhduket plotësisht derisa të miratohet dhe administrohet një vaksinë efektive, një proces që ka të ngjarë të zgjasë të paktën një vit.

Provat nga Kina, ku kushtet e bllokimit janë relaksuar, kanë rezultuar në rritje të rasteve. Mbretëria e Bashkuar do të mbetet në mbyllje për të paktën dy dhe pak më shumë javë, kur kushtet do të rishikohen edhe një herë.

41 views0 comments

Commentaires


Shkrimet e fundit

fjalaelireloadinggif.gif
bottom of page