BUDALLEJTË DHE TË ÇMENDURITNga Dritan Goxhaj


Duke parë ngjarjet e fundit në këtë etnikumin tone, dhe sidomos xhiron diplomatike të qeveriut tonë në OKB, më erdhi në mendje një barsaletë:


Një person duke ecur me makinë natën, gjatë rrugës i shpohet goma e makinës dhe vendos të ndali e ta ndërroi atë me gomën rezervë. I qëlloi që të ndalonte pranë një godine të rrethuar me kangjella të larta hekuri, por që nuk kishte ndriçim. Pasi e hoqi gomën e shpuar dhe vendosi atë reserve, duhej të vendoste dadiçekët që mbajnë gomën.

Por, për çudi, nuk i gjente dot, pasi jo vetëm që ishte errësirë por edhe binte shi. Dhe po rrinte e mendohej si t’