top of page

BRENGË


Hiqmet Mehmetaj

BRENGË

Me sytë e mi shoh botën përmbysur, Shoh jetën të shkatërruar, të vrarë, Shoh fatin mjeran ,gur të rrokullisur Dhe sahanlëpirësin pusht- pushtetar.


Shoh zemrën e brishtë ,keqas zhgënjyer, Të virgjërën përdhunisht zhvirgjëruar, Shoh të vërtetën nga gënjeshtra thyer Edhe të ndershmen çnjerëzisht çnderuar !


Shoh lirinë me zinxhirë të lidhur Dhe artin që heq shpirt, i nëpëkëmbur, Binjaken varferi me mua lindur, Trurin tim të mpirë përdhe të shembur !


Në pellgun e brengës dergjem i mekur, Një fije shprese ,a kam për ta gjetur ?!

19 views1 comment

1 comentário


FJALA E LIRE FREE SPEECH
FJALA E LIRE FREE SPEECH
11 de abr. de 2020

Hiqmet Mehmetaj: Falenderimi eshtë pak pēr ju profesor Terziu ! Respekte pa fund !

Curtir

Shkrimet e fundit

fjalaelireloadinggif.gif
bottom of page