Bregdeti...


Tregimi" Bregdeti, SEMAN nje plazh i vecante"

BREGDETI SEMAN, NJË PLAZH I VEÇANTË

Plazhi i Semanit, me një bukuri dhe vlerë të jashtëzakonshme, dikur mirëpriste pushuesit jo vetëm përgjatë një dite por edhe gjatë 2 javëve kur atje i krijoje kushte jetese familjes paksa me vështirësi sepse disa orendi shtëpijake duhet ti trasferoje për të plotësuar mungesat, jo fort komode; pikënisja ishte frigoriferi trasportuar mbi një kamion.Nga ana tjetër, pushimet 15 ditore nuk mund të shijoheshin vetëm me anëtarët e familjes sepse numrin e tyre e dyfishonte ftesa e planifikuar ,vëllait ,motrës ,nipërve dhe mbesave aq sa mund të konsiderohej luks fjetja e një personi në një shtrat, përherë shtrati * tek* merte funksjonin * krevat dopjo*..

Sa për mikëpritjen ,ishte një tipar i përbashkët i familjeve plazhiste që asnjëherë gjatë vaktit të drekës të mos ishin respektuar nga miq e shokë të ftuar apo të rastësishëm vetëm se... ndryshimi qëndronte në numrin e personave në seicilën familje ... u mbaj mënd gjatë atij sezoni kur numri i miqëve tek ne arriti 17 mysafirë , sepse servirja e drekës u organizua me radhë....

Dhomat e vogla-kabina, të renditura njëra pas tjetrës, me një hapësirë disi të kufizuar, por funksionale, të lejonin të bëje brënda tyre një jetë pothuajse normale përgjatë dy javëve të pronotuara jo pa vështirësi, por nuk mund të mohohet ndihma e një ambienti shtesë, aneksi. Çdokush që ka shijuar atë plazh, me siguri do vlerësonte ballkonin e vogël, nga ku mund të sodisje detin, nuancat e panumërta të ngjyrave, sidomos pasditeve dhe në mbrëmje. Për mua