Bokavilet dhe Dritat e Qirinjëve


Miho Gjini

Bokavilet dhe Dritat e Qirinjëve Portret

Nuk më harrohet kurrë, se si u bë disa vite më parë martesa e nipit tim, Kanadezit Niko Çani tashmë, në hollin e një hoteli me pesë yje të Sarandës, rrethuar nga Bokavilet jashtë dhe nga një dekoracion qirinjësh në sallonin e dasmorëve, harmonizuar me vellon e bardhë të nusërisë! Po edhe nga dy surprizat e kësaj dasme krejtë të veçantë, kur çifti i lumturuar do të kërcente "tangon e jetës", me shuarjen e dritave të sallës dhe me ndriçimin e nje morie qirinjsh shumëngjyrësh, kur hareja e përgjithshme e dasmorëve do të arinte kulmin dhe, në mesnatën e ndriçuar do të delnin jashtë, për të parë spaktaklin e jashtëzakonshëm të hedhjes në pishinë të më të lumturve të asaj nate magjike! E gjitha kjo atmosferë spektakolare ishte krijuar nga fantazia e "çmëndur" e Irina Aleksit nga Piqerasi edhe ajo, vajza e kushërirë- gjitones time Beka, që më solli përsëri në Sarandë këto ditë, si kisha shpëtuar nga Covidi në Athinë, me plus dy vaksina Pfajzer së fundi...Dhe do të dukesha në një nga dyqanet më luksoze te Sarandës "CANDE LIGHT. home decor", si kisha blerë për shtëpinë time në Piqeras, tre fidana bokavilesh mbi shkallaret e granitit, që të nxirnin në rrugën e tretë. Dyqani i Irinës ndodhet në rrugën e dytë, përbri kishës së Shën Harallambit dhe përball Detit Jon.Mbështeta bokavilet e mia tek bokavili i saj që kishte ngjitur nëpër muret e dyqanit, si në të gjithë Sarandën, -Qytetin e Bokavileve e të Shkallareve të pafundme e, si u krijua aty një dekoracion skenik, hyjë brenda dyqanit të