top of page

Bllokimet dëmtojnë të varfërit dhe përkëdhelin të pasuritKyçja ka përmirësuar shëndetin fizik dhe mendor të të pasurve, ndërsa shkatërron të varfërit.


Një sondazh i ri nga Morning Consult ofron një ilustrim të zymtë të ndikimit të pabarabartë të financave personale, shëndetit mendor dhe shëndetit fizik. Ata në SH.B.A. që fitonin nën 50,000 dollarë në vit kishin më shumë gjasa të raportonin një rënie në financat e tyre personale në vitin 2020, ndërsa ata që fitonin mbi 100,000 dollarë raportuan një përmirësim neto. Siguria e punës, paga e marrë në shtëpi, jeta personale dhe ekuilibri i jetës dhe punës së më të varfërve janë përkeqësuar ndjeshëm, gjithashtu.

Në mënyrë më të habitshme, fituesit më të ulët gjithashtu përjetuan përkeqësimin më të madh të shëndetit mendor dhe fizik. Ata me diploma pasuniversitare, nga ana tjetër, raportuan përmirësime në shëndetin e tyre fizik - me një dajak 23 përqind.

Siç ka theksuar vazhdimisht që nga fillimi i bllokimeve vitin e kaluar, pasojat për klasën punëtore kanë qenë shkatërruese, ndërsa më të pasurit duket se kanë përfituar nga kufizimet.

Në SH.B.A., midis 18 marsit dhe 10 prillit 2020, mbi 22 milion njerëz humbën punën e tyre. Por në të njëjtën tre javë, pasuria e miliarderëve u rrit me 282 miliardë dollarë, sipas një raporti nga Instituti për Studime të Politikave.

Dhe në MB, një raport i Institutit për Studime Fiskale zbuloi se midis marsit dhe shtatorit të vitit të kaluar, kursimet mesatare mujore të pestës më të varfër të njerëzve ranë me 170 £ krahasuar me një vit normal. Kuintilet me të ardhura më të larta, nga ana tjetër, gëzuan një rritje të kursimeve të tyre.

E gjithë kjo i jep pretendimet absurde gënjeshtra se kundërshtimi ndaj bllokimit shërben për interesat e të pasurve. Mbështetësit e bllokimit - veçanërisht në të majtë - janë të shpejtë për të denoncuar çdo thirrje për të rihapur shoqërinë si një përpjekje për të "shpëtuar miliarderët".

16 views0 comments

Kommentare


Shkrimet e fundit

fjalaelireloadinggif.gif
bottom of page