Ato që dua vetë


  Viron Kona

  ETYDE

  Ato që dua vetë

  Vite të tëra bëra ato që më thanë,

  me mendjet e të tjerëve eca në jetë,

  por, tani, ju lutem, mjaft më,

  do të bëjë ato që dua vetë!

  Edhe ti

  Nëse e mira tënde ka burim dhunën,

  s`ke pse e pranon atë mirësi,

  nëse ajo ka burim krimin,

  i përlyer në krim je edhe ti.

  Kur

  Kur për interesat e tua vetjake,

  tradhton shokët dhe vendin tënd,

  të gjithë do të zbojnë me neveri,

  si një akrep që u lëvrin nënë këmbë!

  Ca grurë e egjër!

  I dija se ishin të gjithë engjëj,

  vija për ta dorën në zjarr e në zemër,

  por, kur nisën të ndaheshin pronat,

  ca dolën grurë dhe ca dolën egjër!

  Me siguri

  Para të dobtëve është luan,

  para të fortëve bëhet lepur,

  me siguri, në ndonjë fole pylli,

  do ta kenë gjetur!

  Mirënjohës dhe mosmirënjohës

  Mosmirënjohjen në jetë askush s`e pranon,

  kur e pësojmë vetë s`e përtypim dot lehtë,

  që t`jemi më t`drejtë kur t`tjerët kritikojmë,

  të shohim më parë sa mirënjohës jemi vetë.

  7 views

  Shkrimet e fundit