AKADEMIA “FJALA E LIRË”


Vangjush Saro

Shkrimtari dhe kritiku i mirënjohur Vangjush Saro shkruan:


AKADEMIA “FJALA E LIRË”


1. Përtej hapësirave të një reviste


Kam shkruar dikur - në një nga komentet e bëra te “Fjala e Lirë” - se shkrimtarët shqiptarë e humbën Lidhjen e Shkrimtarëve dhe të Artistëve (që fundja nuk se ishte e tyre, ishte më së pari e partisë apo e partive); por ata kanë gjetur vetëveten dhe njëri-tjetrin në revistën dhe portalin e njohur “Fjala e Lirë”, një nga “krijimet” më të arrira të shkrimtarit dhe kritikut të njohur Fatmir Terziu. Këtu edhe po njihem me këtë intelektual energjik, tashmë një personalitet i spikatur i letrave shqipe; statura e tij artistike është mjaft solide dhe