top of page

Ajo tingëllon për dhimbjen
Ajo tingëllon për dhimbjen

Nga Fatmir Terziu


Asnjë lot nuk është thjesht një botë, në vetvete

çdo lot është një pjesë e globit të qelqtë, një gjerbje kryesore.


Nëse një lumë lotësh gëlltitet nga Oqeani, Bota është më e pakta

si dhe sikur të ishte një ajsberg,

me pak fjalë,

si dhe nëse një akullnajë e shkrirë nga dhimbja, e gjitha është atje

në Balmoral.


Vdekja Mbretëreshës shton lotët më shumë, sepse është e përfshirë në njerëzoren

dhe prandaj mos kliko kurrë që të dish arsyen,

ajo tingëllon për dhimbjen.


ENGLISH


It sounds about the pain

By Fatmir Terziu


No tear is just a world, in itself

each tear is a part of the vitreous globe, a major hump.


If a river of tears is swallowed by the Ocean, the World is the least

as if it were an iceberg,

in short,

as if a glacier melted by pain, it is all there

at Balmoral.


The Queen's death adds more tears, because it is involved in the human

and therefore, never click to know the reason therein,

she sounds about the pain.

23 views0 comments

Shkrimet e fundit

fjalaelireloadinggif.gif
bottom of page