top of page

Abuzimi... Këshilla gjatë pandemisë Covid-19


Abuzimi... Këshilla gjatë pandemisë Covid-19

Abuzimi... Këshilla gjatë pandemisë Covid-19


Gratë që janë duke jetuar në një situatë të rrezikshme kur ndjehen të pasigurt gjatë mbylljes së koronavirusit u janë kujtuar se mund të kontaktojnë Ndihmën e Grave. Bamirësi ka siguruar një udhëzues për këdo që ka nevojë për ndihmë: Covid-19 coronavirus: Këshillë për sigurinë për të mbijetuarit.

Ata shprehen “Ne e dimë se Covid-19 do të ketë ndikime serioze në jetën e grave dhe fëmijëve. Të mbijetuarit po na thonë se po ndjehen të pasigurt me perspektivën e izolimit në shtëpi me kryesin e tyre. Ne dëshirojmë të sigurojmë të mbijetuarit dhe shërbimet e specializuara lokale që jemi këtu për ju dhe do të bëjmë gjithçka që mundemi për t'ju mbështetur gjatë kësaj kohe sfiduese. Numri për të telefonuar në Skoci është 0800 027 1234. Provoni dhe mbani një telefon celular me vete në çdo kohë nëse është e mundur. Policia është një shërbim kryesor kur është në rrezik të menjëhershëm. Mos kini frikë të telefononi 999 në rast urgjence.

Këshilla dhe mbështetje lokale janë në dispozicion nga Ndihma e Grave Inverness - www.invernesswa.co.uk.

Imigrim

Abuzuesi juaj mund të jetë duke përdorur statusin tuaj të emigracionit kundër jush. Nëse keni nevojë për disa udhëzime, mund të kontaktoni shërbimin e Këshillimit të Emigracionit. Ata mund të ofrojnë këshilla juridike të ekspertëve për të gjitha aspektet e çështjeve të imigracionit, azilit dhe kombësisë: www.iasservice.org.uk. NHS ka konfirmuar se nuk do të bëhet asnjë akuzë në diagnostikimin ose trajtimin e koronavirus Covid-19. Kjo vlen për të gjithë që jetojnë në Mbretërinë e Bashkuar, pavarësisht nga statusi juaj i imigracionit. Asnjë kontroll i imigracionit nuk kërkohet për testimin ose trajtimin e Covid-19, kështu që ju lutemi të hyni në kujdesin shëndetësor nëse keni nevojë: https://www.gov.uk/guidance/nhs-entitlements-migrant-health-guide

Folës të gjuhëve të tjera

Nëse anglishtja nuk është gjuha juaj e parë, mund të gjeni informacione mbi këshillat e koronavirus Covid-19 për pacientët në 21 gjuhë të ndryshme, përfshi gjuhën shqipe.

7 views0 comments

Comments


Shkrimet e fundit

fjalaelireloadinggif.gif
bottom of page