top of page

Ëndrra


Ëndrra

Astrit Lulushi


Në kohën e mbretërimit të Skênderbeut, një prift i tha se dikush kishte folur keq kundër tij.

Skënderbeu, shtrirë në shtratin e vdekjes, kishte parë një ëndërr; trazira, bubullima dhe tërmete, dhe një shqetësim në tokë; dy dragonj të mëdhenj dolën për të luftuar kundër njëri-tjetrit. Dhe në britmën e tyre të gjitha fiset u nxitën të luftojnë secilin. Dhe ajo ishte një ditë errësirë ​​dhe rreziku, mundimi dhe ankthi dhe frikë e madhe mbi tokë. Kombi i të drejtëve u trondit nga frika e të këqijave të veta dhe u përgatit për vdekje. Dhe ata i klithën Perëndisë. Ndërsa bërtisnin, një burim u rrit në një lumë dhe u mbush me shumë ujëra. Drita dhe dielli lindën. Të përulurit u lartësuan dhe gllabëruan lavdinë. Kur Mbreti fluroi nga shtrati, mendoi se çfarë do të bënte Perëndia. Dhe e mbajti të ngulitur në mendje, duke dashur të dinte se çfarë do të thoshte ëndrra.

8 views0 comments

Shkrimet e fundit

fjalaelireloadinggif.gif
bottom of page