Zgjimi ka shpërthyer

Updated: Dec 19, 2020
Liria, demokracia, universalizmi - vlerat thelbësore për të cilat qëndrojmë me majë kanë marrë një rrahje këtë vit. Ne kemi shpenzuar një pjesë të madhe të vitit 2020 nën masa të papara autoritare mbi të cilat nuk kemi kontroll. Zgjimi ka shpërthyer, duke vënë në pikëpyetje vetë idealin e një shoqërie të verbër. Dhe ndërsa liria e Njeriut edhe një herë qëndron në ekuilibër, vrulli populist i viteve të kaluara ndihet i shfrenuar.

Vitin tjetër, liberalët, demokratët dhe humanistët e vërtetë kanë një luftë në duart tona. "Fjala e Lirë" synon të luajë rolin e vet. Por për ta bërë këtë ne kemi nevojë për ndihmën tuaj. E gjithë përmbajtja jonë është falas dhe gjithmonë do të jetë, sepse ne duam të arrijmë sa më shumë njerëz që të jetë e mundur.

Kjo është arsyeja, pse ne kërkojmë nga lexuesit tanë besnikë, nëse keni mundësi, të marrin pjesë në to. Prandaj, ju lutemi merrni parasysh edhe arsyen festive dhe humanitare për këto Krishtlindje dhe fundvit. Ose edhe më mirë, duke filluar një mendim pozitiv edhe për ne "humanitarët". Faleminderit të gjithëve për mbështetjen tuaj këtë vit. Dhe kështu me ne është një 2021 më e ndritshme, më e lirë.

26 views0 comments

Shkrimet e fundit