top of page

YLLI, I NJË DRITE


BAJAME HOXHA-ÇELIKU

Ndër revistat e para

në Shkodrën loke, 

zbriti:

"Hylli, i një Drite",

që s’do të shuhej më kurrë!

Drejtuar

nga i madhi,

nga i pavdekshmi,

Legjendari:

At Gjergj Fishta

më 1913-tën.

Edh sot,

ajo Revistë është dritë dielli,

dritë lirie,

dritë pastërtie,

prestigji më i lartë ndërkombëtar.

Vetë motivi,

fjala të drejton nga Qielli,

ku në pikën e territ kërkon Yllin...

E nga ai Yll i bukur,

ndriçohet gjithësia.., 

deri në brendi të Shpirtit. 

"Hylli i Dritës" të largon frikën e territ, 

të largon ethet e ferrit.

Të ndriçon mendjen,

zemrën thellësisht ta kall. 

Dhe tani,

të kthen nga errësira në jetën e dritësuar!

E ky Yll i Dritës,

Sot e përgjithmonë,

jeni ju o populli im Shqiptarë!

Bruksel, Tetor 2020.

171 views0 comments

Shkrimet e fundit

fjalaelireloadinggif.gif
bottom of page