Vjeshtëdashuruar  Mercedes Gega

  Vjeshtëdashuruar

  Shirat e vjeshtës i kyça në

  Qiellin e syve

  Degëve të hënës flokëve të tu lidha gjitha erërat

  Aromën e ftonjëve të pjekur nën lëkurë e mbolla

  Ndërsa lëngshegësh pinim me gota buzësh

  Vjeshtëdashuruar!

  Të isha dot erë!

  Ta dije sa shumë

  Ta dije se sa

  Dua erë të bëhem

  Tek ty të vij pranë!

  Tek ty të vij pranë

  Në cep të buzëqeshjes

  Ku ti preh gjithë fjalët

  Të të them gjithë heshtjet...

  Të të them gjithë heshtjet

  Gjithë psherëtimat

  Nën diell të një puthjeje

  Bashkë të shkrijmë gjithë dimrat!

  Me lak diejsh

  Strukur thellë dritës së syrit

  Diellit tënd i fshihesh kot

  Gjith' buzërrudhurat hije-fjalë-drojturat

  Rishtas m'i tregoi një lot!

  Strukur thellë dritës së syrit

  Fshihesh Ti në dritë zhytur

  Më kot fshihesh pas një pikëloti

  Me lak diejsh te unë je mbytur!

  Mirëmëngjes...

  Strehëzave të shelgjeve të qerpikëve të tu

  flenë ende të miat puthje hënëplotë...

  Zhytur qiellit të një ëndrre jete

  diellin ndezim me një shkrepëse puthjeje edhe sot...

  Mirëmëngjes zemër!

  Një pikë uji

  Një pikë uji mbi qepallë më ra

  Nga erdhi kaq befas, s'e di!

  Një digë stine siç duket u ça

  Dhe kërkon një liqen të ri!

  Mendova një çast të vetëm

  Diçka ka ndodhur patjetër

  Ti fole me stinet e ikura

  Ato t'u pergjigjën, nuk heshtën.

  Të nisën këtë pikë prej shirash

  Si letër me mall të stërpikur

  Ti rishtas tek unë e dërgove

  Si lot nga një stinë e pashpikur!

  Erë nga thellësitë

  Nuk vjen kurrë erë nga thellësitë

  As ngë deti ku hesht historia

  Këtë qiell mbrëmje të pritjes time

  Era lind nga venat e mia!

  Është pritja ime që kthehet në erë

  Mallprush-i që buzët zhurit

  Vullka, jo, mos prisni pas kësaj ere të beftë

  Është pëshpërim e emrit të tij!

  180 views

  Shkrimet e fundit