top of page

VËRSNIK ME LISIN


VËRSNIK ME LISIN


Lapsin ma thyen, morën fletën

Goja u mbyll me çelës burgu

Sa gjatë kërkuan, po nuk gjetën

Se ç’fshihte brenda heshtjes murgu!


Çekiç e daltë s’më lanë t’i mbaja

Të gdhendja gurin, siç gdhend fjalën

(Në ëndërr ngjitesha në maja

Prisja më kot, si bregu valën!)


Të bëhem mjek, dhimbja më nxiu

I thonja vetes dhe vrapoja

Mbi rafte librash syri mbiu

Më jepnin dritën që kërkoja


Jo, jo-më thanë, bujqit na duhen

Dhe doemos, barinj për tufën

E djeshmja sot me fjalë nuk thuhet

Veç unë e di si nxirrja bukën!


Dhe shkova larg, në një korije

Në trung të lisit emrin shkrova

E sot i thinjur rri nën hije

Lisi më mban siç dëshiroja!


29 views0 comments

Commenti


Shkrimet e fundit

fjalaelireloadinggif.gif
bottom of page