top of page

TRISHTIM


TRISHTIM


Trishtohem

Nga hapat pa ritëm

Të kohës së çmendur


Ku të gjithë çmenden

Në turma pa krye

Dhe me kry

Nga vetja janë


Vektorë tē kundërt

Në shpirt

Sfilitës

Në ikjet pa kthim

Mes udhëve të shpirtit


Ku sytë fshihen

Në zgavra të thara

Me mungesë


Se malli

Më s’ka emër gjaku


E në fjalë që sfliten kurrë

Për keq

Dhe gojët kyçen

Ndër drynë

Me dhēmbë hekuri

Pēr dreq


Se fjala

Nuk mbet më e shenjtë

As e para nuk mbet më

E përdhosën Judët


Dhe mē kot

Përgjigje presin

Ndër dyer që s’kërcasin kurrë

Përqafime zjarri


Ato që tē djegin fort

E zhuritjen e bëj ë hi

E mjegullojnë udhësh


E s’e lajnë në shpirt

Dhe ta bëjnë fi


Të pastrojnë zemrat

Dhe të duhen shumë


Se në smartë

Nuk po shkruhet më

Më ka marrë malli


Në të njējtin diell Dashnie

Jemi bashkë e njëjta rreze

E në ditënetë po shtyjmë

Dehje të pashoqe dertesh

Që s’po plaken kurrë

Trishtimesh


Trishtohem

Nga të qënurit

Mes intervalesh pa kuptim

Trishtimesh n’mallëngjim


TRËNDAFILĒ PA GJËMBA


Stalaktida mendimesh zgjaten

Të jermojnë ditë

E të ngushëllojnë vetet

Për vdekjet e shpirtrave

Që sytë u kullojnë vrer

E helmojnë ngado

Të mbysin dritë

Reflekse që thyhen pastër

Mbi zemra që dhembin

E mbruhen me mburoja

Trēndafilësh pa gjëmba

Ngjyrash që dalin sysh

Që duan fort
MERRE MALLIN TIM


Merre mallin tim,

Merre

E kthema mbrapsht

Si përqafim

Në grafikë ditësh me grykën lak

Është kapur lot përmbi qerpik


Merre mallin tim njëherë,

Merre

E në s’të duhet

Flake tutje

Siç ditët bota

Flak në askund


Sado të shmangesh

Ti gjithherë

Të përket ky mall ,

Sakaq

Por prap tek ti do të kthehet

Bumerang

Ky mall më shumë


Sepse

Është malli yt

Tek I imi mall..


FUNKSION


Më thuaj

Veç n’dashni fjalë

Në ke gjë për t’më thënë


Fytyr ëngjëll qiejsh

Mu shēmbēlleve

Funksionit të zemrës


Rimon si një varg

I rrallë


Formulë ku sytë

Puthin shpirt mbi ballë


MALLI YT


Mbi barrën e kujtimeve

Më rëndoi malli yt


Luginës së Zotave

Udhëtova gjatë


Lutjesh

Zbrita

Njē nga një çdo imazh


Në trajektore sysh

Tek perëndojnë mbi re


E shtrydha kohën gjatë

Himalajeve të shpirtit


Ku ti

Ende më mban gjallë

REFLEKSION


Reflekse drite

Zhbjerrë ndër mure

Lëmoshk myshqesh

Kacavjerrë


Nëpër çdo zgafellē

Që çirret e gërthet

Dalë prej hiçit

Vektorë pa adresë


Kah shpirtit u zbehen

Pa dashtë


Në dhimbje sysh

Hutohet dita

N’shkapërcime fjalēsh

E fiket

Ndër drita të errëta


Inflamacione dhembjesh

Kocka shpirti

Po brejnë


MË FOL


Dita nuk flet më për ty

Orët po degdisin larg


Qylymi kohës minutat

Shkund me hov


E humbur jam vetmisë

Kacavjerrë mendimesh


Zhubrosen ndjenjat

Vitesh


Tek të ndjek shikimin

Krahasoj shēmbëlltyra vargjesh


Nëpër numra fjalësh

Të rendis


Vargu i shpirtit

Funksionon pa rregull


Memorie shpirtit në dremitje

Nëpër ëndrra natës


Memece

Nuk po i psherëtin mē zemrës


NUK DUA


Nuk të le të mendosh për mua

As në më të voglat iluzione


Kur vargëzimet e tua

Nuk përkojnë me të mijat


S'ke pse lodhesh të mendosh

Nëse për ty nuk vlej


Lere mos u lodh me mua

Rrugën tënde gjej


S'ke kohë të mendosh për veten?

Ditët janë të shenjta


Larë në të vërteta hyjsh

Rrimë unë dhe ti


Në peshore të shpirtit

Mos mē mangëso


Nuk dua gjygjësi prej askujt

Kujt nuk i përkas


Aq më tepër nëse po

Nuk dua gisht të bjerë mbi mua

Për asnjë arsy

KOSTUMI


E vesha kostumin e një burri

Një ditë

Pa dashtë


S’di a më pat hije

Se s’ish me ngjyrë

I zi ish kujtimi I tij


Ditësh

Që shembeshin

Nga tërmete shpirti


Ngjyrat I lashë

Ëndrrave

Tek mbyllja portat

E djajve


Që harbonin të kafshonin

Me dhëmbë florori

Në dukje


E tek zgërdhiheshin

Më kujtonin

E më kujtonin sërish

Se do më grisej trupi

Prej tij


Ndërsa unë të shihja

Si ndrinte

Ngërdheshja e pinucëve

Skutash
MILENA


E çmendura Milenë

E bukura


Milena e njëmijë udhëve

Dashni


E mistershme

Thjeshtëzuar nure


Varg I ngjeshur

Perla ndjenjash

Që të veshin shpirtin


Djeg si zjarr

E artë diell


Shtatin

Kur bredh brigjesh


Humbëtëtirën

Shemb sërish

Në humbëtirë


E thërmon çdo shkëmb

Kur dehesh dashurish


Çmendurisht

Ti çmendjet

Çmend


Marrëzisht

Kur çmendjen puth në buzë

Me dashuri


Milenë

Atëherë si atëherë


Ashtu si dhe sot Milenë

Kush të pa su çmend


Mos në thuaj jo

Që të gjithë Milenë e dinë


Që ti je e bukur

Çmenduri


POET


Mes vargut ujvarë

Nën drithmën e shpirtit

Për të bukurën fjalë

I dhe dashnisë fymën,

Himnin

…………..

Për çdo melodi

Flutur ndjenjash a dert

U dogje me shpirt ndër fjalē poet

DASHNIA IME


Dashnia ime

Është dy sy të qelqtë

Thjerra dritash

Që verbojnë


E rropasin

Sa andej këndej

T’u më pa

Pa ja nda


Dhe këmbët

T’mi ngatërrojë pa drojë

Rrokopujë

T’ma sjellë zemrën mbrapsht

Ani ndashtë duroj


Është dy buzë

Që m’përcjellin gaz

E më joshin në maraz


Dy veshë që dëgjojnë

Kandshëm zanin tim

Dhe emrin

Ma dajnë veçmas

N’kumbim


Në qiej të hapun

Ku zotat bëjnë lutje

Dhe pse hëna e krimbave

Grryen unshëm shpirt


Është një kupë që derdhet

Veç për mu

Ashiqare le t’më trembë

Kur se kam


Ti jap shpirtit hov

E vrull me e gjëmu

T’më plaçkisë çdo derë

Të trupit të plagum


Të lëngoj për të

Nën mall

Kur jam larg

E ti them ti Dashni

Je veç për mu.GOCË DETI


Bota ime u bë

Gocë deti

Ëndrrat perlë brënda saj

Çukitur netëve

Ku hëna e këmbanave

U troket me muzikën e engjëjve

Qiejve të harbohen

E të zgjohen me bulëzat e vesës

Mëngjeseve

Tē qeshura të ndrijnë

Tek puthin diej të artë…

VEÇ PAK


Mëngjeset I kthej me eks

E I pij me vrull

Pa ty


Rrëkëllej mendimet

Në tatëpjetat e shpirtit


Zeruar sytë

Drejt së pamatshmes


Ngulmues,

Therës ndjenjash


Një hop

Veç pak dua të jem

Aty


Kalëroj shpirtin

Me të katra


Kaluar marr ditēn

Mbi shpinë


Thērras lotin

Të pijmë bashkë dertin


Mendueshëm,

Harkuar zemrën

E kam tek ti..


Valbona Kolaveri
37 views1 comment

Shkrimet e fundit

fjalaelireloadinggif.gif
bottom of page