TREGIM I BUKUR SHUMË APO JO?!...Tregim nga Myslim Maska

Tregim i bukur shumë apo jo?!, - thashë unë pa e ngritur kokën nga receptori, ku s’po lidhesha dot me motrën. Doja ta merrja në telefon vetëm e vetëm për ta sharë, që për vite me radhë s’më kishte marrë asnjëherë.

-Cili tregim?! – Pyeti ime shoqe duke më parë e habitur.

-Ai, pra, që të thashë tani.

-Ti s’më tregove gjë, - më tha, jo vetëm e habitur, por edhe e trëmbur. (Ndoshta i vetëtiti në mendje për ndonjë ezaurim nervor timin, si ai që kalova para ca kohësh, kur deshën, madje, të më fusnin dhe në çmendinë.)

-Ai që ju thashë, - vazhdova unë në logjikën time normale, - d.m. th. unë kam vdekur, ndoshta para dhjetë vjetëve, pas meje, pas nja pesë vjetësh vdiqe ti dhe më pas, nuke di pas sa vit