top of page

Tre mollët e famshme


Tre mollët e famshme


Të trishtuar kur hëngrën atë mollë,

Me lotë fatkeqësitë do të vinin,

Mosbindja në kopshtin e Eden-it,

Eva dhe Adami mëkatin do t' ndillnin...!


U ëmbëlsua Adami me "frutin e ndaluar",

Dhe bota provoi qasjen mizore,

O gjarpër provokues me helmin tënd,

Tundimin dëshpërues tek Eva e mbolle!


Kur molla e famshme mbi kokë i ra,

Sir Njuton thirri si i marrë falë incidentit,

"Eureka, eureka", momenti i shumëpritur,

Refleksion i teorisë, nocion i gravitetit...!


Me mollën lindi Gravitacioni Universal,

Themeli i fizikës moderne në botë, Kjo fuqi e padukshme që trupat tërheq, E thënë me këtë kokërr mollë si përvojë! Sot, gjithë globi e njeh "mollën e kafshuar", Një simbol i pazakontë i procesit, Logo e kompjuterit, e shumëkërkuar, Për Steve Jobs çelësi i suksesit...! Këto tre molle ndryshuan jetën, Simbol domethënës, i dijes e tundimit, Mollët e famshme të historisë, Që përmes tyre i dhanë jetë zbulimit! Kafshoje mollën, haje pa frikë, Ajo sot nuk ndikon si tek Adami e Eva, E sigurt, nuk do t'bërtisni si Njutoni, Ato jane të shijshme e të embla brenda! Dhe mos harroni thënien e famshme, Një mollë në ditë e mban doktorin larg, Se mollët janë thesar i bekuar! Një kokërr mollë në darkë është ilaç!

14 views0 comments

Shkrimet e fundit

fjalaelireloadinggif.gif
bottom of page