Tom Winnifrith vdiq në 12 Tetor 2020Tom Winnifrith

Shumë prej jush tashmë do të kenë dëgjuar lajmin e trishtuar se Tom Winnifrith vdiq në 12 Tetor 2020. Tom kishte qenë një anëtar i Shoqatës Anglo-Shqiptare dhe të Shoqërisë Albania të Britanisë dhe ishte i njohur mirë midis studiuesve të Shqipërisë. Ai kishte dhënë mësime Klasike në Eton, dhe më vonë u bë një kolonë e Fakultetit të Anglishtes në Universitetin e Warwick. Interesi i tij për Shqipërinë e bëri atë të shkruante libra duke përfshirë një për Shqipërinë e Jugut dhe një tjetër për Vllehët.Varrimi i Tomit u bë në Shipston-upon-Stour në 29 Tetor. Në një nga adresat e mbajtura në Kishën e Shën Edmundit, kishte referencë për librin e tij të fundit, i përfunduar vetëm dy javë para vdekjes së tij. Kjo ishte "Mbretëria e Askush: Një Histori e Shqipërisë Veriore" e tij përpara, e cila ishte shkruar nga James Pettifer.


Unë u thashë vajzave të Tomit se ne do të informonim anëtarët e AAA-së për botimin e këtij libri dhe do t'i inkurajonim ata të merrnin në konsideratë blerjen e tij. Aktualisht çmimi në Amazon jepet si 17.60 £, por ekzistonte një kusht: "Ky titull do të dalë në 26 nëntor, 2020."

Stephen Nash CMG

Kryetari

Shoqata Anglo-Shqiptare